PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

01
Desembre
2021

Les obres de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos estaran enllestides a principis del 2022

Els treballs inclouen la creació de dos noves àrees a Sol i Padrís i a Gràcia i l’ampliació de la zona de Can Gambús

Les obres de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos estaran enllestides a principis del 2022
Àrea d'esbarjo per a gossos de Can Gambús

La creació de noves àrees d’esbarjo per a gossos ja està en marxa. Els espais incorporen “agilities” per tal que els gossos puguin fer exercici i una font. Seran perimetrades amb doble tanca, per tal que els gossos puguin anar deslligats sense perill que s’escapin, excepte els de raça potencialment perillosa, que han d’anar sempre lligats.

Una d’aquestes tres àrees d’esbarjo estarà situada a una zona arbrada entre el carrer de Sol i Padrís i el carrer de Bellsolà, amb unes dimensions de 900 m2. A Gràcia, la nova àrea se situarà a la confluència del carrer de Boccaccio amb el carrer de Rocafort, amb 740 m2. La tercera no serà nova, sinó que s’ampliarà l’àrea d’esbarjo de Can Gambús. Actualment ocupa un espai de 820 m2 i passarà a tenir-ne 1.800 m2. Es preveu que tots els treballs estiguin enllestits a principis de 2022.

Avui la tinenta d’alcaldessa de Benestar animal, Marta Morell, ha visitat les zones que ara estan en obres.

“Les obres van començar el mes de setembre i ara podem veure com avancen. Amb aquestes àrees volem millorar la vida de tots i totes, i això també inclou els animals. A totes les àrees hi ha un tòtem on posa els drets i les obligacions. També s’hi explicita que a les àrees els gossos poden anar deslligats i alhora que els propietaris han de fer-se càrrec de la recollida de les defecacions”,

ha explicat avui Morell.

Aquestes actuacions formen part del compromís municipal d’augmentar el nombre d’àrees d’esbarjo per a gossos a tots els districtes i encaminar, alhora, les accions públiques de Benestar animal a consolidar Sabadell com a ciutat petfriendly. En aquest moment, a la ciutat hi ha tres àrees d’esbarjo al Parc del Nord, Taulí i Can Gambús. L’actuació es completa amb la instal·lació de 5 inodors ecològics per a gossos distribuïts per la ciutat, un nou mobiliari urbà que alhora que neutralitza l’olor de les miccions dels animals produeix compost per jardineria.

Tres noves àrees més

A aquestes tres àrees d’esbarjo, durant el 2022 s’hi sumaran tres noves zones més. La Junta de Govern Local va aprovar el passat mes de juliol el projecte d’obres i actualment s’està tramitant l’inici de licitació del contracte d’obres. En aquesta ocasió, les instal·lacions se situaran als barris de Can Rull, d’Espronceda i a Torre-romeu.

L’import de licitació és de 150.000 euros i es preveu una durada del contracte de sis mesos, un cop s’iniciïn els treballs. En el cas de l’àrea de Can Rull, amb una superfície de 1.345 metres quadrats, se situarà darrere la Biblioteca de Ponent, a la plaça d’Ovidi Montllor, entre el carrer d’Arcàdia i l’avinguda de Lluis Companys, al Districte 4.

La del Districte 6, amb una superfície de 1.436 metres quadrats, serà al passeig d’Espronceda, concretament a l’espai verd ubicat al costat de les pistes de petanca que hi ha entre els carrers de Frederic Rahola i de Goya.

Finalment l’àrea del Districte 7, amb una superfície de 1.322 metres quadrats, estarà situada a l’espai públic del costat del camp municipal de Torre-romeu, a l’avinguda de Can Bordoll. Totes les àrees comptaran amb tancaments perimetrals com a elements de seguretat per tal que siguin zones protegides per als gossos.