PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

03
Novembre
2021

Les obres del parc del Nord ja són evidents i transformaran tot l’àmbit en un nou corredor verd amb 570 arbres nous

Les obres del parc del Nord ja són evidents i transformaran tot l’àmbit en un nou corredor verd amb 570 arbres nous

La transformació del parc del Nord s’ha iniciat i ja comencen a ser evidents els moviments de terres que conformaran la primera fase dels treballs. Amb el projecte, Sabadell guanyarà un nou corredor verd des de Can Deu fins a Can Puiggener, passant per la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà i Ca n’Oriac. El nou parc del Nord tindrà 76.000 m2 de zona verda i 570 arbres nous, que se sumaran a l’arbrat existent. Les obres, que es van iniciar a mitjan octubre, suposaran una inversió superior als 2,1 milions d’euros i s’allargaran uns 10 mesos. Per tant, el projecte finalitzarà durant el segon semestre de 2022.

Avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat les obres, acompanyada per diversos membres del govern municipal i també amb veïnat de la zona. I és que la proposta del parc del Nord s’ha treballat intensament amb la Comissió del Parc del Nord, formada per veïns i veïnes del barri i impulsora del projecte.

Tal com ha explicat l’alcaldessa,

“aquestes són unes obres molt importants perquè per fi es reteixeix una part del barri que donava a una antiga torrentera, perquè guanyem zones verdes per a la ciutat, amb més de 570 arbres nous, i perquè aconseguim la dignificació el barri. A més, es dona resposta a una antiga reclamació veïnal. El projecte que avui comença s’ha fet gràcies a la Comissió del Parc del Nord, a la seva predisposició, la feina i l’esforç que han fet de forma voluntària, en benefici del barri”.

Amb l’actuació, es crearan nous espais de passeig i estada amb mobiliari, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos. L’objectiu dels treballs és recuperar el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà, amb una zona verda essencialment permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural, amb molt poca superfície pavimentada i connectada a la ciutat. També contribuirà a millorar la biodiversitat i la fauna locals.

Després de la primera fase de moviment de terres i murs, en vindrà una segona per implantar serveis i instal·lacions. Posteriorment s’executarà l’apartat de paviments i la col·locació final de mobiliari. Pel que fa a la plantació de vegetació i enjardinament, es durà a terme al tram final de l’obra, fent coincidir l’època de l’any més adient per a cada espècie.

Garantit l’accés a equipaments i a aparcament

Les obres no afectaran l’accessibilitat a l’àmbit, especialment pel Torrent del Capellà. Es garantirà, a més, l’accés als equipaments esportius propers, així com a les bosses d’estacionament existents. D’altra banda, l’Oficina del districte, ubicada al Centre Cívic de Ca n’Oriac (93 723 14 95 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.), actuarà de canal d’atenció per a consultes, incidències o gestions relacionades amb l’execució dels treballs.

El projecte del parc del Nord forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).