PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

10
Febrer
2022

Les obres del Parc del Nord van cobrint etapes per crear un nou corredor verd de 76.000m2 amb 570 arbres nous

Fins ara els treballs s’han centrat en perfilar la nova topografia del parc, la xarxa de camins i les xarxes d’instal·lacions

Les obres del Parc del Nord van cobrint etapes per crear un nou corredor verd de 76.000m2 amb 570 arbres nous

Les obres del Parc del Nord continuen endavant per transformar tot l’àmbit en un nou corredor verd entre Can Deu i Can Puiggener, que passarà per la Plana del Pintor i el Torrent del Capellà i comptarà amb 76.000 m2 de zona verda i 570 arbres nous que es sumaran als existents. Els treballs van cobrint etapes i es preveu que la urbanització del nou pulmó verd estigui finalitzada durant el segon semestre de l’any. Pel que fa a l’arbrat i jardineria, seguint criteris tècnics, la plantació s’iniciarà cap al setembre, evitant així els mesos de més calor, i es finalitzarà en uns cinc mesos. L’execució del projecte del Parc del Nord comportarà una inversió propera als 2,1 milions d’euros.

Avui ha visitat les obres l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, acompanyada per altres representants municipals com també de la Comissió del Parc del Nord, integrada per la FAVS i totes les entitats veïnals del Districte 3 i impulsora del projecte.

Durant la visita, Farrés ha ressaltat que

“avui veiem com s’està fent realitat un projecte llargament reivindicat i que s’ha treballat conjuntament amb els veïns i veïnes. En aquest marc, vull agrair i posar en valor el compromís de la Comissió del Parc del Nord des d’un principi i durant tot el procés, que ha estat fonamental perquè la gran millora que representa el Parc per al barri i per a la ciutat sigui avui possible”.

Amb l’actuació, es crearan nous espais de passeig i estada amb mobiliari, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos. L’objectiu és recuperar el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà, amb una zona verda essencialment permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural, amb molt poca superfície pavimentada i connectada a la ciutat. Així mateix es contribuirà a millorar la biodiversitat i la fauna locals.

Els treballs van començar a l’octubre i fins ara les principals accions que s’hi han portat a terme i s’hi estan realitzant tenen a veure amb el perfilat de la nova topografia del parc, la xarxa de camins i totes les xarxes d'instal·lacions. En aquest sentit, s’ha actuat i s’està intervenint en moviments de terres, xarxes de drenatge i basses de laminació, execució de les caixes dels camins principals i secundaris, l’esplanada de la zona de gossos i de les grans àrees de jocs infantils i de pilota i la preparació de les terres necessàries per a l'execució dels murs de terra compactada, originals de la zona del Torrent del Capellà i el riu Ripoll. Tot plegat, avançant des del carrer de Corones cap al carrer dels Clavells.

Un cop perfilada la topografia del nou parc, quedarà el formigonat dels camins principal i secundaris, la instal·lació de la il·luminació, el mobiliari, els jocs infantils i esportius i la plantació de tots els arbres, arbustives i prats durant els mesos adequats.

Garantit l’accés a equipaments i a aparcament

Les obres no afecten l’accessibilitat a l’àmbit, especialment pel Torrent del Capellà i es garanteix l’accés als equipaments esportius propers, així com a les bosses d’estacionament existents. D’altra banda, l’Oficina del districte, ubicada al Centre Cívic de Ca n’Oriac (93 723 14 95 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.), actua de canal d’atenció per a consultes, incidències o gestions relacionades amb l’execució dels treballs.

El projecte del parc del Nord forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Categories Districtes, Centres Cívics, Edusi, Espai públic , Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags Edusi, FEDER, Parc del Nord