PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

08
Juliol
2022

Les obres del passeig de la Plaça Major encaren la recta final de la fase 2

Les tasques de pavimentació i instal·lació de jardineres finalitzaran aquest mes

Les obres del passeig de la Plaça Major encaren la recta final de la fase 2

La remodelació del passeig de la Plaça Major encara la recta final de la fase 2. Durant les pròximes setmanes, es preveu finalitzar les tasques de pavimentació i muntatge de jardineres. A l’agost, les actuacions estaran centrades en la instal·lació d’elements d’aigua i il·luminació, com els brolladors i el pòrtic d’aigua i llum. L’última etapa de les obres, enfocada en els treballs de jardineria, començarà a finals d’octubre, coincidint amb l’etapa idònia de plantació. Així, el passeig estarà enllestit a finals d’any.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha anunciat que

“la idea és acabar les obres a principis de desembre perquè puguem gaudir del nou passeig durant la campanya de Nadal”.

En aquest sentit, ha explicat que els treballs

“van sobre termini tot i que a les empreses els està costant que els subministrin el material, però hem recuperat el temps perdut i estem pràcticament dins dels terminis de calendari”.

Amb la remodelació, que compta amb un pressupost superior a l’1,2 milions d’euros, el passeig passarà de ser un espai on el verd i l’aigua seran elements protagonistes i on també jugaran un paper important la il·luminació, el color i la disposició dels diferents elements urbans. Amb tot, el passeig serà un àmbit dinàmic i multifuncional.

El projecte permetrà guanyar 585 m2 d’espais de vegetació amb 65 arbres, 23 més que ara. Així mateix, s’hi ubicarà una cortina d’aigua i llum, com també diversos brolladors i 26 bancs per seure-hi. La part més propera al Racó del Campanar serà pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes. Mentre que la part nord que toca al passeig de Manresa tindrà una disposició més de plaça, delimitada per l’arbrat.

Els brolladors quedaran situats a l’àmbit nord, l’àmbit “plaça”, i s’organitzen en tres parts: la pantalla d’aigua, un conjunt de 24 brolladors amb efectes de laminació d’aigua que configuren un àmbit rectangular situat a continuació de la pantalla d’aigua i una franja lineal de 72 brolladors amb diferents tipus d’efectes d’aigua.

Segons la disposició de l’aigua i la llum, es podrà simbolitzar la commemoració de dies internacionals, sensibilitzar sobre diversos valors o sumar-se a celebracions, entre altres possibilitats. Al pòrtic d’aigua i llum es podrien projectar missatges o imatges. I els brolladors podran canviar d’alçada i color quan sigui adient.

L’alcaldessa ha declarat que el desig municipal és convertir aquest espai en un

“espai emblemàtic de la ciutat, un espai verd, fresc, bonic per on es pugui passejar”.