PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

14
abril
2014

Les obres del Passeig es concentraran a la part central a partir de la propera setmana

Seguint el calendari previst, el proper 24 d’abril les obres del passeig de la Plaça Major arribaran a la part central del passeig

Seguint el calendari previst, el proper 24 d’abril les obres del passeig de la Plaça Major arribaran a la part central del passeig. D’aquesta manera, avancen els treballs que faran realitat la recuperació d’aquest àmbit tan emblemàtic de la ciutat com a espai de trobada i convivència.

Les obres en la part central, però, impossibilitaran la permanència de les terrasses dels bars de la zona. En concret els treballs consistiran en el tancament de l'espai central del Passeig amb l’objectiu de començar a fer les demolicions en aquesta part.

En aquest sentit, l’Ajuntament està fent una tasca informativa molt acurada tant als comerciants com als veïns i veïnes de l’entorn perquè valorin, tal i com ha assenyalat l’alcalde accidental, Josep Ayuso

que estem en un moment molt avançat dels treballs i això suposa que el Passeig aviat perfilarà la seva imatge definitiva. Cal ser optimista i pensar que estem en la recta final d’un procés que permetrà que el passeig de la Plaça Major torni a ser el punt de trobada dels sabadellencs i sabadellenques. El centre neuràlgic de la ciutat amb vida pròpia.

Ayuso que ha visitat aquest matí la zona d’obres acompanyat del regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez i la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha afegit

el Passeig es convertirà en el major espai lliure del Centre de Sabadell, amb una superfície total de prop de 5.511 m2 per gaudir del passeig, de l’esbarjo i de la convivència. Som conscients que els comerciants i veïns estan patint aquestes obres de valent i per això hem optat per fer aquests treballs en dues etapes. Volem garantir el pas del vianants i l’accés tant als comerços, com als habitatges de la zona. A més, està previst crear, de manera puntual, connexions transversals .

Paral·lelament als treballs a la part central, a partir del 24 d'abril es faran també les demolicions de la vorera de la banda oest (ponent), motiu pel qual es donarà pas alternatiu als vianants per la part formigonada. A més, es preveu  habilitar passeres per permetrà el pas des de part formigonada fins als habitatges.

A l'espai de vorera demolida la Companyia D’aigües de Sabadell (CASSA) aprofitarà per fer nova la instal·lació d'aigua alhora que col·locarà dos hidrants per ús exclusiu de bombers, per donar servei a les infraestructures dels Ferrocarrils de la Generalitat. 

Cal recordar que els treballs del passeig es faran en dues fases constructives: una primera etapa, que van començar a finals de febrer, i que aborda la vorera de ponent i, una segona fase a la part de llevant.

La previsió és que les obres a la part de ponent durin aproximadament uns 3 mesos i després donin pas als treballs a la part de llevant.

Els treballs de les dues etapes corresponen a la segona fase d’urbanització del passeig de la Plaça Major, que comprèn els àmbits del Racó del Campanar, el passeig de la Plaça Major i el carrer del Mestre Rius, i que va començar a principis de gener al Racó del Campanar.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, Passeig, urbanisme