PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

01
Juliol
2022

Les obres per renovar la plaça de la Fuensanta avancen a bon ritme

Es preveu que estarà enllestida abans de finalitzar l’estiu

Les obres per renovar la plaça de la Fuensanta avancen a bon ritme

Els treballs de renovació de la plaça de la Fuensanta, al nord de la ciutat, avancen a bon ritme. El projecte, presentat i validat amb entitats veïnals i ciutadania de l’entorn, permetrà transformar completament la plaça, tot convertint-la en un nou espai d’estada i centralitat al barri de Ca n’Oriac. Amb una inversió superior als 272.000 euros, la nova plaça de la Fuensanta estarà enllestida abans que finalitzi aquest estiu.

Amb les obres, l’espai que fins ara ocupaven dos dels carrils de circulació de vehicles, s’integraran a la plaça, de manera que es guanyaran 1.400 m2 d’espai per als vianants.

El nou espai s’habilitarà en plataforma única (és a dir a un sol nivell) i se’n renovarà la pavimentació. S’hi ubicaran parterres triangulars que incorporaran part de l’arbrat existent i també es plantaran arbres nous i vegetació. Així mateix, es renovarà el mobiliari urbà.

El projecte proporcionarà al barri una nova zona per a vianants i limitada al trànsit rodat, tot garantint alhora els accessos als aparcaments particulars. Per minimitzar la pèrdua de places d’estacionament, el carrer de la Mola es convertirà en una via de sentit únic, de sortida del barri. Així es guanyarà una línia d’aparcament en semibateria.

La reforma de la plaça de la Fuensanta s’està portant a terme dins l’estratègia “Fem Barri”, per assolir espais públics de qualitat a totes les zones de la ciutat. També s’emmarca dins el Sabadell Més Verda, que treballa per naturalitzar els espais urbans i afavorir la presència de verd arreu.