PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

13
Juny
2014

Les obres que restaven pendents al barri d’Espronceda es troben en plena urbanització de la darrera fase

Cal destacar que, de manera periòdica, es fan comissions de seguiment entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns d’Espronceda per valorar l’evolució de les obres.

Els treballs per consolidar la urbanització del barri d’Espronceda avancen a bon ritme i a hores d’ara es troben ja a la tercera fase, corresponent a la darrera de l’àmbit, entre el passeig d’Espronceda i el carrer de Feijoo.

Aquest dies s'estan acabant les demolicions de tot l'espai i es preveu que properament es faci el replanteig de tota l'obra per poder començar a fer rases de serveis i instal·lacions. La tercera fase comprèn l’àmbit interior dels carrers Manyans i Teixidors, delimitat pels carrers de Campoamor, Feijoo, Fontanella i passeig d’Espronceda.

Tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso,

és important posar en valor la col·laboració i complicitat que està havent entre l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge (AHC) i els veïns del barri, ja que estem posant solucions a un problema històric que, per sort, ara està arribant al final”. Ayuso també ha afegit que “cal dir, a més, que hi ha una gran voluntat per acabar de dignificar aquest barri perquè aquesta obra és una de les més importants a tot Catalunya i una de les que tenen un major cost per l’AHC.

De la mateixa manera, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha assegurat que “aquestes són unes de les obres més importants que fem a tot Catalunya. Uns treballs que permetran millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Espronceda”.

Cristian Sánchez, regidor d’Espai Públic, ha explicat que

amb aquestes obres els veïns gaudiran d’un entorn renovat a finals d’any, tot minimitzant les molèsties durant els treballs.

Precisament, Manuel Llamas,  vice-president de l’Associació de Veïns d’Espronceda ha destacat que “l’esperança de veure acabades les obres per Nadal i perquè llavors es podrà fer el traspàs de titularitat del barri a l’Ajuntament de Sabadell i això ens permetrà tenir un únic interlocutor”.

Entre les actuacions previstes al carrer de Manyans es millorarà i es renovarà el paviment i també es marcaran els guals de cotxes i passos de vianants. El projecte inclou la renovació de la xarxa d’aigua potable, que actualment és de fibrociment, la instal·lació d’un nou punt de la xarxa contraincendis, la millora de la xarxa de sanejament, l’enllumenat públic, la xarxa de reg, la jardineria i la incorporació de nous elements de mobiliari urbà, com jocs i aparells a zones de manteniment i nous jocs infantils. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha invertit un pressupost d’1.130.943,75 euros en aquestes obres, que duraran 8 mesos. En aquesta actuació s’han reservat tres llocs de treball (dos manobres i un ajudant de paleta), destinats a persones en risc d’exclusió social, dins del programa Posa’t a Punt, que promou l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Cal destacar que, de manera periòdica, es fan comissions de seguiment entre l’Ajuntament i l’Associació de Veïns d’Espronceda per valorar l’evolució de les obres.

Fases 1 i 2

A més, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també ha resolt les obres pendents de les fases 1 –entre Aribau i Aprestadors– i 2 –entre el carrer dels Aprestadors i Fontanella–, que restaven pendents a causa de certes deficiències sorgides en els treballs realitzats.

Des del passat mes d’abril, s’ha pavimentat el carrer d’Aribau i s’han reposat els passos elevats per  a vehicles. S’ha renovat l’enllumenat de diversos trams, s’han substituït les tapes de pericons de clavegueram privat i es traslladarà i millorarà una àrea de jocs. Quant a la jardineria, s’han rehabilitat diversos parterres, s’han substituït alguns arbres i s’han plantat de nous.

Categories Districtes, Espai públic , Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags Districte 6, espai públic, Espronceda, urbanisme