PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

02
Maig
2022

Les places privades de Can Deu passen a ser públiques i l’Ajuntament prepara obres per millorar-les

L’Ajuntament ha començat a treballar conjuntament amb les associacions veïnals del barri en la definició dels futurs projectes de millora

Les places privades de Can Deu passen a ser públiques i l’Ajuntament prepara obres per millorar-les

L’Ajuntament és ja propietari dels terrenys privats d’ús públic del barri de Can Deu. Es tracta d’un pas legal que era necessari perquè l’Ajuntament pugui fer el manteniment de les places del barri, una reivindicació veïnal històrica ja que els veïns i veïnes havien de fer-se càrrec en part del cost de les actuacions a l’espai públic. A partir d’ara qualsevol actuació de manteniment i millora anirà a càrrec del pressupost municipal.

L’Ajuntament ja treballa en projectes de millora, que es consensuaran amb el veïnat. Això implicarà el manteniment i la remodelació i modernització d’algunes places i espais, un programa d’actuacions que es farà en els anys propers.

D’aquesta manera es posa punt i final a una situació que no permetia realitzar actuacions de millora en aquests espais comuns i que, a partir d’ara, obre la porta a realitzar remodelacions futures per part de l’Ajuntament. El Govern municipal ha desencallat aquesta reivindicació veïnal.

Resolució d’una situació de fa molts d’anys

El Ple Municipal va aprovar la cessió gratuïta i després ho va fer Vimusa, de 90.418,62 m² que formaven part de la finca registral situada al barri de Can Deu. Es tracta d’una zona compresa entre els carrers del Bosc, de la Prada, de les Palmeres, de l’Himàlaia, del Caucas i dels Pins. Són terrenys de caràcter públic, concretament els vials, els equipaments, les places, els espais lliures i les zones entre blocs.

Quan l’empresa pública d’habitatge Vimusa va construir fa més de 50 anys el barri de Can Deu, va passar a ser la propietària dels espais comuns i d’ús públic: vials, zones d’aparcament i places. Ara s’ha revertit aquesta situació i l’Ajuntament ja és el propietari.

Categories Districtes, Urbanisme i Habitatge Tags Can Deu, VIMUSA