PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

07
Juliol
2016

Lliurades les claus de 23 pisos de la sisena fase de la remodelació del barri d’Arraona - Merinals

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, han presidit avui l’acte de lliurament de les claus del 23 habitatges al barri d’Arraona - Merinals de Sabadell. Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl i finançats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya amb un import de 2,26 milions d’euros, i estan situats al carrer de Fuerteventura, cantonada amb el carrer de l’Argentina, al municipi de Sabadell.

Aquesta promoció forma part de la sisena fase del procés de remodelació del barri d’Arraona, que incloïa la construcció de dos blocs d’iguals característiques, el bloc 7, que avui s’ha lliurat, i el bloc 8, que es va lliurar l’any 2015.

Dels 23 habitatges lliurats, n’hi ha un que està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i tots tenen tres dormitoris, en una superfície útil a l’entorn dels 75 m2. Amb aquests, ja són 495 els pisos que s’han entregat dins el procés de remodelació del barri.

A l’acte de lliurament de claus també hi han assistit la tinenta d’alcalde de Territori i regidora d’Habitatge, Glòria Rubio; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; la directora d’operacions de l’Incasol, Elisabet Cirici, i el president de l’Associació de Veïns Arraona-Merinals-Can Gambús, Salvador Tamborero.

Els 23 pisos lliurats avui són una molt bona notícia per al barri i per a Sabadell, però sobretot estem molt satisfets d’entrar en aquesta etapa final, que haurà d’acabar el 2018 amb tots els pisos lliurats”, ha explicat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. L’alcalde també ha demanat “celeritat en l’enderrocament dels pisos que a partir d’avui queden buits, per tal d’evitar degradacions o espais d’incivisme no desitjats”. Fernàndez també ha fet esment de l’efecte que aquests noves construccions tenen sobre el territori: “Aquesta dignificació del barri, també té efecte sobre tota la ciutat, ja que ens permet planificar integrant els Merinals amb la zona de Can Gambús”. Per últim, l’alcalde s’ha mostrat confiat que l’Agència de l’Habitatge i l’Ajuntament seguiran trobant les vies de treball conjunt “no només en la dignificació de l’espai físic, sinó també en la intervenció comunitària que duu a terme l’Agència i en la que segur que ens hi trobarem

600 habitatges nous al barri

El procés de remodelació d’Arraona - Merinals a Sabadell preveu la substitució d’aproximadament 600 habitatges del barri afectats per patologies estructurals. Fins ara s’han construït 520 habitatges i se n’estan construint 44 més. Pel que fa als blocs afectats, ja s’han enderrocat 492 habitatges i està previst enderrocar-ne properament 30 més; restaran encara pendents d’enderroc, a l’espera d’acabar els nous habitatges, altres dos blocs amb un total de 70 habitatges.

El passat 16 de juny es van iniciar les obres d’urbanització de la resta de l’entorn dels blocs 7 i 8, amb un pressupost de 360.000 euros i una durada prevista de sis mesos.

Categories Habitatge Tags Arraona, Habitatge, Merinals, remodelació