PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

20
abril
2021

Microrelats de set autors reconeguts s’escampen per Sabadell en favor del reciclatge i la cura del medi ambient

Una iniciativa de l’Ajuntament, Ecovidrio i l’Editorial Penguin Random relacionada amb el Sant Jordi

Microrelats de set autors reconeguts s’escampen per Sabadell en favor del reciclatge i la cura del medi ambient

L’Ajuntament, Ecovidrio i l’Editorial Penguin Random instal·len set contenidors de la fracció de vidre a diferents punts de Sabadell. L’objectiu és afavorir el reciclatge i conscienciar la ciutadania que cal tenir cura del medi ambient. Es tracta d’una iniciativa que es posa en marxa amb motiu de la diada de Sant Jordi d’enguany.

Cada contenidor té serigrafiat un micro-relat d’un d’aquests set autors: Bernardo Atxaga, Pere Estupinyà, Brenda Chávez, Isabel Giménez, Toni Hill, Eloy Moreno i Noemí Sabugal.

Hi ha un contenidor instal·lat a cadascun dels set districte de Sabadell, els quals es troben situats prop de les biblioteques i, el del Districte 5, és al costat de l’Escola Teresa Claramunt.

Punts de llibre fets de llavors

La iniciativa es complementa amb la distribució de punts de llibre que es reparteixen per les biblioteques i que contenen alguns dels micro-relats creats per a l’ocasió. Estan fets de llavors, per la qual cosa són susceptibles de ser plantats i, per tant, se’ls pot donar una segona vida en forma de planta. En alguns casos es lliuraran el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a peu de carrer.

Per a Jesús Rodríguez, tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme,

aquesta és una iniciativa que ens fa il·lusió d’haver pogut portar a la nostra ciutat, perquè consciencia la ciutadania sobre el reciclatge i la cura del medi ambient a partir d’escrits d’autors de prestigi. I, a més, es fa per Sant Jordi, que és una festa entranyable al nostre país.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els ciutadans de Sabadell van reciclar un total de 3.813.900 kg d'envasos de vidre, cosa que representa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 17,6 kg de vidre, que equival a uns 60 envasos.

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i es fa servir per fabricar nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre evita el creixement dels abocadors i és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. A més, amb el vidre reciclat s'evita extreure matèries primeres de la natura, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre en l’àmbit de l’Estat espanyol. Té per objectiu garantir el reciclatge d'alta qualitat per mitjà del contenidor i invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar els ciutadans mitjançant campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.

Categories Espai públic , Residus Tags contenidors, Ecovidrio, microrelats, residus, Sant Jordi 2021