PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

20
Novembre
2023

Molt avançades les obres per transformar la plataforma de la Ronda Oest en un espai d’ús ciutadà

El projecte comporta una inversió superior al mig milió d’euros

Molt avançades les obres per transformar la plataforma de la Ronda Oest en un espai d’ús ciutadà

Els treballs per urbanitzar la plataforma de la Ronda Oest i transformar-la en un espai d’ús ciutadà continuen endavant i estan ja molt avançats. L’actuació, que dona resposta a una demanda veïnal, dotarà de diferents zones aquest espai ubicat entre Can Llong i Castellarnau i el consolidarà com a nou punt de trobada ciutadana. El projecte comporta una inversió de 509.644 euros.

Amb la renovació, s’hi ha creat una zona cívica amb una pista per a l’educació viària i una zona esportiva (amb aparells de  cal·listènia i rocòdrom). A més hi haurà 50 noves places d’aparcament i dos punts de càrrega elèctrica, així com zones enjardinades i més vegetació. S’hi plantaran 22 arbres. També, i donant així mateix resposta a una demanda veïnal, es reforçarà la seguretat a la rotonda, amb nous semàfors i més il·luminació a la zona.

A hores d’ara, s’han enllestit ja els treballs d’urbanització a l’àmbit on s’han col·locat el circuit de mobilitat i el rocòdrom, així com els aparells de cal·listènia. Els propers dies es farà la senyalització de les places d’aparcament i s‘instal·laran els carregadors per a vehicles elèctrics. També resta pendent  enllestir la part de jardineria, amb la plantació de l’arbustiva i de l’arbrat que envoltarà els laterals del circuit de mobilitat.

Així mateix, properament s’acabaran els treballs elèctrics d’instal·lació dels sistemes d’il·luminació i de seguretat, amb la col·locació dels semàfors amb polsadors a la rotonda ubicada entre la Ronda Oest i l'avinguda d’Estrasburg.

Altres millores

La urbanització de la Plataforma es suma a altres millores fetes els darrers anys a Can Llong i Castellarnau. Entre les actuacions, s’ha reurbanitzat la plaça de Lisboa i avança la conformació del Parc de les Aigües. També s’han millorat diferents carrers i s’ha plantat arbrat a vies com Estrasburg, Copenhagen, Sarajevo, Varsòvia, Walter Benjamin o Ruiz Villalba. I s’ha millorat l’enjardinament de les rotondes de les places Madrid, Còrdova i la rotonda d'accés al carrer de Zurich de Can Llong.

A més, en el marc  de la renovació dels jocs infantils feta al conjunt de la ciutat, s’ha actuat en àrees com el Parc d’Odessa i el Jardí de Rosa Luxemburg. 

Els propers mesos s’abordarà la reforma de l’avinguda de la Pau, una millora també molt reivindicada pel veïnat.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Can Llong, Castellarnau, espai de lleure, Ronda Oest