PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

03
Agost
2017

Nou carril bici, a l’avinguda de la Concòrdia

Tindrà doble sentit i serà a la calçada, separat dels vehicles

Nou carril bici, a l’avinguda de la Concòrdia

Sabadell disposarà d’un nou carril bici, ara a l’avinguda de la Concòrdia, on l’Ajuntament farà les obres convenients per destinar una part de la calçada a la circulació de bicicletes. El consistori aportarà 554.285,56 euros per fer-ho possible.

Així, l’avinguda continuarà tenint dos sentits per a la circulació de vehicles i, a més, disposarà d’un únic carril bici bidireccional, situat a la banda dreta de la via tot pujant i segregat del trànsit rodat mitjançant separadors. Aquest carril serà continu a tot el recorregut, des de la plaça de la Concòrdia fins a la Gran Via.

Les voreres guanyen espai per a vianants

La incorporació del carril bicicleta a la calçada comportarà eliminar el que hi ha situat actualment a la vorera, amb la qual cosa es guanyarà més espai per a vianants.

Altres actuacions que inclou el projecte per prioritzar l’accés dels vianants és la pacificació dels encreuaments amb els carrers perpendiculars que ja són zona 30. Per aconseguir-ho es farà contínua la vorera de la banda dels porxos, cosa que obligarà els vehicles a remuntar-la per incorporar-se a l’avinguda. A les cruïlles de la part sud s’eixamplaran les voreres, com a mesura de protecció dels vianants i per tal de reduir la velocitat de la circulació dels vehicles.

També s’actuarà a la cruïlla de l’avinguda de la Concòrdia amb la Gran Via i a la de l’Eix Macià, amb petites actuacions com l’eliminació d’illetes i una nova senyalització horitzontal per tal de distribuir el pas dels vehicles.

Aquest projecte permetrà iniciar la transformació de l’avinguda de la Concòrdia, que s’asfaltarà completament.