PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

11
Gener
2021

Nou pas endavant per fer realitat l’aparcament del passeig de la Plaça Major

El TSJC desestima el recurs contenciós presentat per SABA contra l’Ajuntament per la pèrdua d’una de les entrades de l’aparcament de la plaça Doctor Robert

Nou pas endavant per fer realitat l’aparcament del passeig de la Plaça Major

L’Ajuntament està treballant en aquests moments en l’elaboració del plec de condicions de la futura concessió per a la gestió i explotació del nou aparcament al centre de la ciutat, que estarà format per l’actual de la plaça del Doctor Robert i l’aparcament del passeig de la Plaça Major (amb accés a l’encreuament del carrer de les Valls amb el passeig de Manresa).

Els serveis tècnics municipals redacten ara l’avantprojecte del futur aparcament, que inclou la remodelació dels accessos actuals i la interconnexió de l’aparcament actual i el nou. Està previst que el segon trimestre de 2021 tant el plec de condicions com l’avantprojecte ja estiguin enllestits per iniciar la seva tramitació d’aprovació i fase de concurs.

Pel que fa a l’aparcament subterrani de la plaça del Doctor Robert, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que l’Ajuntament no és responsable del desequilibri econòmic que la pèrdua de l’accés anteriorment situat al passeig de la Plaça Major pugui haver provocat a l’empresa gestora de l’aparcament SABA. L’empresa va interposar un recurs contenciós contra l’Ajuntament per la desaparició de l’entrada que hi havia al passeig de la Plaça Major.

Els fets es remunten entorn de l’any 2009, quan la Generalitat de Catalunya va comunicar que el perllongament de la línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat suposaria el tancament definitiu d’un dels accessos a l’aparcament que gestiona SABA a la plaça del Doctor Robert.

El Tribunal no considera l’Ajuntament responsable de la supressió de l’accés, ja que va ser una altra administració la que va fer el planejament corresponent. També s’ha tingut en compte que no es van presentar al·legacions ni reclamacions per part de SABA durant el termini d’exposició de les obres. A partir d’aquest punt, l’empresa pot presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Un cop s’enllesteixi tot el procés de configuració de la nova infraestructura, l’aparcament de la plaça del Doctor Robert i el del Passeig seran una mateixa peça.

En aquest sentit l’Ajuntament acabarà l’adequació del pàrquing del passeig, adquirit fa un any, dotant-lo de la infraestructura i serveis necessaris per poder complir amb la seva funció. Pel que fa a l’aspecte de la zona, el projecte de remodelació del Passeig inclou la reducció de l’amplada actual de la rampa del passeig de Manresa i es perllongarà el seu cobriment per integrar-la més amb l’entorn. També es reformarà la barana per reduir-ne l’impacte visual.