PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

08
Gener
2024

Nova campanya de civisme sobre la importància de tenir cura de l’espai públic i el mobiliari urbà

Nova campanya de civisme sobre la importància de tenir cura de l’espai públic i el mobiliari urbà

L’Ajuntament ha llençat una campanya de civisme amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de tenir cura del mobiliari urbà i mantenir neta la via pública. La iniciativa s’emmarca en el compromís del govern municipal d’engegar campanyes de sensibilització per mantenir la qualitat dels espais que comparteix la ciutadania i afavorir la convivència.

Cuidar les jardineres, els parterres i els espais verds de la ciutat, tenir cura dels bancs instal·lats als diferents barris, no embrutar les parades d’autobús i cedir els seients, evitar les pintades a l’espai públic i no deixar mobles a la via o brossa fora dels contenidors són alguns dels eixos sobre els quals gira la campanya.

Precisament en la línia de garantir la qualitat dels espais públics, l’Ajuntament ha començat a renovar el mobiliari. En total, es preveu renovar 253 papereres, 319 bancs i 92 cadires distribuïdes per tot el municipi.

“Si ho fas bé, tot encaixa”

Les campanyes municipals de civisme s’emmarquen sota el lema “Si ho fas bé, tot encaixa”. El que es vol transmetre és la idea que la convivència i el civisme són un puzle format per diferents peces que corresponen cadascuna a un àmbit diferent. En aquest cas, la peça està relacionada amb el fet de respectar i tenir cura del mobiliari de la ciutat i de la via pública, però en altres casos podria estar vinculada a altres aspectes com el soroll al carrer i el dret al descans del veïnat o la sensibilització a les persones propietàries de gossos i animals de companyia.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags civisme, espai públic, mobiliari urbà