PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

21
Desembre
2020

La renovació dels jocs infantils que ha finalitzat a tota la ciutat s’ha basat en la idea de “Disseny per a tothom” per fomentar el joc imaginatiu i motriu a l’aire lliure

Recentment han culminat les millores, que han comportat actuacions a 152 àrees i una inversió d’1,6 milions d’euros

La renovació dels jocs infantils que ha finalitzat a tota la ciutat s’ha basat en la idea de “Disseny per a tothom” per fomentar el joc imaginatiu i motriu a l’aire lliure

Sabadell ja compta amb les àrees de jocs infantils renovades. En concret, el projecte de millora que ha finalitzat recentment ha comportat actuacions a 152 àrees i una inversió propera a l’1,6 milions d’euros. Tot plegat s’ha portat a terme dins l’estratègia “Fem Barri”, per assolir espais públics de qualitat a totes les zones de la ciutat. Així mateix, la renovació s’ha basat en la idea de “Disseny per a tothom”, un model que té per objectiu aconseguir que els infants desenvolupin el joc imaginatiu, simbòlic, d’equilibri i motriu també a l’aire lliure.

Els treballs de millora han inclòs diversos tipus d’intervencions: en alguns espais s’hi ha fet una remodelació integral, mentre que en altres s’hi ha fet millores de diferents elements i accions de manteniment, com ara canvi del cautxú, renovació de tanques, instal·lació de passos canadencs, incorporació de jocs nous (tobogans, jocs de trepa, gronxadors adaptats de tipus cistella), renovació de la senyalització i remodelació de l’enjardinament, entre altres.

Les intervencions s’han completat amb la recuperació dels paviments que es trobaven en mal estat, la substitució de tanques de fusta i la remodelació de les zones enjardinades.

Avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat alguns dels espais recentment renovats, acompanyada pel tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez. Tal com ha explicat l’alcaldessa,

les actuacions a les zones de jocs infantils s’han realitzat en el marc del Fem Barri, dins el qual s’aniran renovant elements com les voreres, l’asfalt i també la jardineria, a més de les àrees de joc, on hem actuat de manera molt evident. S’ha fet una feina excel·lent de la qual espero que tots i totes en puguem gaudir”

Farrés ha recordat que

la millora dels jocs infantils és una de les accions que van quedar fora de les Inversions Financerament Sostenibles i crec que des del govern hem fet una bona feina per trobar els fons que han permès finalment fer-ho possible. Properament arribaran noves actuacions en diferents àmbits per no tenir un Sabadell a dues velocitats i gaudir d’espais bonics a totes les zones de la ciutat.

Jocs interactius a la plaça de les Vaques

Avui entre els espais visitats, s’ha pogut veure la zona del parc de la Mola, on s’ha adequat un dels seus elements més emblemàtics com és el tobogan. Així mateix, s’ha pogut visitar la plaça de les Vaques, on s’han renovat integralment els jocs infantils gràcies a la instal·lació d’una estructura de cordes, jocs interactius i llits elàstics en superfície. Els elements interactius permeten interactuar entre un panell central i els elements electrònics distribuïts a l'entorn, generant diferents dinàmiques de joc.​

D’altra banda, l’alcaldessa també ha anunciat que l’any que ve es començarà a habilitar una àrea a la plaça del Perú, al barri dels Merinals, al costat de l’Escola d’Educació Especial Francecsc Bellapart, on es col·locaran jocs infantils inclusius.

Categories Districtes, Espai públic Tags DISTRICTES, jocs infantils, places