PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

19
Juliol
2021

Primer pas per adjudicar les obres del futur Jardí del Sud

Forma part del projecte de transformació de l’entorn del Mercat de Campoamor, que compta amb finançament de fons FEDER

Primer pas per adjudicar les obres del futur Jardí del Sud

La Junta de Govern Local ha fet avui el primer pas per adjudicar las obres del futur Jardí del Sud: ha aprovat el plec de clàusules que regiran el contracte d’obres del projecte. L’actuació possibilitarà que els barris del Sud guanyin un gran espai verd amb uns nous jardins a l’antic camp de futbol. El projecte forma part del pla de transformació de l’entorn del Mercat de Campoamor, que compta amb finançament de fons FEDER.

El pressupost de licitació és de 1.832.992,70 euros i es preveu començar les obres a principis de l’any que ve.

L’espai que ocupava l’antic camp de futbol de Campoamor, al carrer dels Reis Catòlics, esdevindrà un espai enjardinat i d’estada, amb el predomini de zones d’ombra i vegetació i zones de descans i lleure. L’operació forma part d’un projecte més ampli de transformació de l’entorn del Mercat de Campoamor, amb l’objectiu d’ampliar la infraestructura verda del barri, recuperar espais i ampliar l’oferta d’estacionament de vehicles.

El projecte forma part del projecte Fem Barri, que impulsa la millora de l’espai públic. Compta amb finançament del 50% amb fons FEDER. El projecte preveu, en la seva primera fase, fer 3 actuacions de diferent envergadura a l’entorn del Mercat:

  • El nou parc d’Espronceda i Campoamor.
  • L’ordenació de l’aparcament en superfície entre el mercat i el CAP.
  • L’ampliació de l’oferta d’aparcament en superfície en el carrer de Diego de Almagro.

En una segona fase es preveu la pacificació del carrer de Concha Espina, davant de l’Institut Ribot i Serra, mitjançant la urbanització en plataforma única.

El jardí ocuparà una superfície d’11.000 m2 (dels quals, 5.000 són de coberta vegetal) a l’espai situat davant de la piscina municipal de Campoamor i l’Institut Ribot i Serra, entre els carrers dels Reis Catòlics, de Josep Comas i de Concha Espina.

La futura nova zona verda es conforma en 2 meitats: la del sud conté els espais amb els usos més intensos: l’àrea de jocs infantils, la rocalla de trepa i tobogans, i les àrees d’estada. La meitat nord, totalment verda, anirà coberta per una bosquina, per dotar-la del màxim confort ambiental.

Aquest jardí incorpora en el seu disseny criteris de sostenibilitat ambiental, amb creació d’espais d’ombra (per reduir l’efecte de l’illa de calor); recollida de les aigües pluvials per maximitzar la seva infiltració en el terreny; l’ús dels diferents estrats de vegetació per tal de afavorir la biodiversitat; i la presència de murs de rocalla per afavorir la presència de microfauna.

S’hi plantaran una vuitantena de nous arbres (caducifolis d’ombra: lledoners, zelkoves, oms i sòfores; fruiters: ametllers, magraners i cirerers; de fulla persistent: alzines, pins i cedres...). D’altra banda, el projecte del nou jardí preveu una ampliació de les voreres perimetrals, arbrades i amb paviments permeables.

Ordenació i ampliació de l’oferta d’estacionament

L’ordenació i ampliació de l’oferta d’estacionament forma part també d’aquesta primera fase el projecte urbanístic, que ha dissenyat una millora de l’aparcament entre el CAP i el mercat, així com la plantació d’arbrat caducifoli.

Al mateix temps, i amb la finalitat d’incrementar l’oferta d’aparcament en superfície en 24 places, es suprimirà un dels dos sentits del carrer de Diego de Almagro (concretament el de pujada cap al carrer de Josep Comas). D’aquesta manera es podrà reconvertir l’actual línia d’aparcament en filera a semibateria.

Entorn segur davant l’Institut Ribot i Serra

En una segona fase es planteja la urbanització com a plataforma única del carrer de Concha Espina, davant de l’Institut Ribot i Serra. L’objectiu és aconseguir un entorn segur i pacificat, amb la millora de la pavimentació, arbrat, mobiliari urbà i infraestructures urbanes.

EDUSI

L’objectiu recollit a l’EDUSI és impulsar la transformació urbanística i social en els barris d’Espronceda i Campoamor, mitjançant la regeneració física i la millora integral d’espais que han estat en desús durant molts anys.

Categories Districtes, Espai públic , Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags FEDER, Jardins del Sud