PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

17
Octubre
2022

S’adjudiquen les obres de reforma de les cruïlles de Gran Via amb els carrers de Sant Pau-Buxeda i de Sol-Sardà

S’adjudiquen les obres de reforma de les cruïlles de Gran Via amb els carrers de Sant Pau-Buxeda i de Sol-Sardà

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’adjudicació del contracte d’obres de reforma de les cruïlles de Gran Via, entre els carrers de Sant Pau i Buxeda, Sol i Sardà. Aquesta actuació està inclosa en el programa de transformació urbana de l’àmbit de la Gran Via – Ripoll.

Amb aquestes intervencions s’aconseguirà suprimir els passos soterrats de les cruïlles de la Gran Via i els carrers de Sant Pau i de Buxeda, i el de Sol i de Sardà. Així doncs, la ciutadania disposarà de més espai de seguretat i alhora es millorarà l’accessibilitat a la zona. L’actuació anirà acompanyada d’altres millores incloses en el projecte Gran Via-Ripoll que pretén fer d’aquesta artèria de la ciutat un eix més sostenible i eficient. Les obres s’adjudiquen a l’empresa Izer Ingeniería y Economía SL i tenen un pressupost de 245.676,18 euros.

El regidor Lluís Matas, ha explicat que el projecte s’ha dissenyat amb

“uns criteris de gènere, d’accessibilitat per als vianants, de pacificar el trànsit i de millorar tota la continuïtat dels vianants al voltant de la Gran Via”.

El projecte té com a objectiu millorar l’accés entre ambdós costats de la Gran Via, suprimir els passos soterrats, pacificar el trànsit i reduir la velocitat dels vehicles i millorar la continuïtat dels vianants al llarg de la Gran Via.

És a dir, es tracta d’una actuació dissenyada amb criteris de gènere així com amb una visió més centrada en les necessitats dels vianants. En aquest sentit val a dir que a més de millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i de les que porten cotxes de nadó, també es facilita la connexió a banda i banda de la Gran Via de tots els vianants. I és en aquest cas on es posa l’accent en el trencament de les barreres entre barris.

Categories Espai públic , Next Generation, Urbanisme i Habitatge Tags Cruïlles Gran Via i carrers del Sol, Eliminació passos subterranis, Gran Via i carrer Buxeda, Gran Via-Ripoll, programa de transformació urbana de l’àmbit Gran Via-Ripoll