PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

01
Desembre
2020

Sabadell analitza la inclusió de l'estació de Can Llong en el Pla de Rodalies

Sabadell analitza la inclusió de l'estació de Can Llong en el Pla de Rodalies

Pas endavant per tenir una nova estació de Rodalies a la ciutat. Així es desprèn de la reunió que l’alcaldessa, Marta Farrés, ha mantingut avui amb Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, durant la qual han parlat de la xarxa ferroviària. A la reunió hi ha assistit també Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà.

Farrés ha demanat que es posi data i la dotació econòmica corresponent perquè la línia R4 pugui disposar d’aquesta nova estació al barri de Can Llong. Per la seva part, Pere Macias ha afirmat que el Pla de Rodalies inclourà la realització dels estudis de viabilitat de l'estació.

L’Estació Sabadell Can Llong està projectada en el Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona fins al 2015 del Ministeri de Foment. S’ha de situar entre les estacions de Sabadell Nord i de Terrassa Est, al barri de Can Llong, concretament a la ronda d’Europa, plaça de Lisboa.

D’altra banda, el passat mes de juliol, l’Ajuntament va presentar al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès, que posaven l’accent en la millora de la xarxa del transport públic a la comarca. El consistori va demanar la priorització absoluta de la construcció de l’estació a Can Llong, incloure l’edificació de dues noves estacions –una al parc del Taulí i una altra a la Gran Via en l’encreuament amb la Rambla–, com també augmentar la freqüència de pas a la línia R4 mitjançant combois semidirectes.

En aquests moments, Sabadell disposa de vuit estacions de ferrocarril. D’una banda, les tres de la línia R4 –Sabadell Sud, Sabadell Centre i Sabadell Nord– i, d’altra banda, les cinc dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya –Estació de Can Feu - Gràcia, Sabadell Plaça Major, la Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord.

Connexió directa amb l’aeroport

L’Ajuntament també va demanar la connexió directa entre l’Aeroport del Prat i Sabadell mitjançant la línia R4. Aquesta sol·licitud va ser atesa a l’octubre passat, quan l’Estat va autoritzar la licitació de les obres que han de fer possible aquesta connexió. Les obres, corresponents a la fase 2 del nou accés ferroviari a la T1 de l’Aeroport, facilitaran l’establiment de serveis directes de Rodalies a les dues terminals aeroportuàries des de Manresa i Maçanet mitjançant les línies R4 i R2 de transport ferroviari respectivament, tot facilitant també enllaços amb altres línies de Rodalies i amb la xarxa de metro de Barcelona. A la comarca del Vallès Occidental, la materialització d’aquest projecte beneficiarà 1 milió de persones.

Categories Mobilitat i transport, Urbanisme i Habitatge Tags Can Llong, estació de tren, ferrocarrils, tren