PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

02
Juliol
2018

La plaça de Navacerrada es transformarà i s’ampliarà per esdevenir un lloc agradable i de referència a la zona

Es preveu iniciar les obres a principis del 2019

La plaça de Navacerrada es transformarà i s’ampliarà per esdevenir un lloc agradable i de referència a la zona

L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat avui el projecte de reurbanització de la Plaça de Navacerrada. Aquesta plaça es transformarà i s’ampliarà, ja que es preveu eliminar el tram del carrer de Moncayo que parteix la plaça en dos per fer-ne, així, un únic nivell. A més, la ronda de Navacerrada es farà passar al mateix nivell de la plaça i s'eliminarà un sentit de circulació. D’aquesta manera es pacificarà el trànsit rodat i s’hi donarà preferència als ciutadans per tal que gaudeixin amb seguretat del nou espai.

Xavier Guerrero, regidor d’espai públic, ha destacat que es tracta d'un projecte que

"més enllà de les bondats físiques tindrà un paper de cohesió social i de dignificació de l’espai públic en una plaça que ara no té la qualitat que els seus veïns es mereixen".

El resultat permetrà comptar amb dos espais diferenciats. El primer serà un espai obert sense arbres per poder fer-hi activitats que servirà, a més, d’accés als habitatges del carrer del Moncayo, que s’incorporarà a la superfície de la plaça. Al segon espai, a tocar la ronda de Navacerrada, s’hi situaran nous arbres i bancs.

Per al regidor de districte, Gabriel Fernández,

"avui comença un acte de justícia, ja que gràcies als veïns que l’han reivindicat i codissenyat en l’Àgora Nord, tenim un espai que recull les aspiracions de tothom. Aquest és un projecte que demostra que l’espai públic digne és un element clau per a la cohesió social".

El projecte té un pressupost de 402.248 euros i es preveu poder fer les obres a principis del 2019. Es tracta d’un projecte estratègic del Districte 3 que s’ha consensuat amb els veïns en el marc de l’Àgora Nord i la Comissió Parc del nord.