PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

18
Maig
2017

Sabadell construirà 52 habitatges públics de lloguer, al Centre i a la Creu Alta

Aquests barris tenen els preu de lloguer més alt de la ciutat

Sabadell construirà 52 habitatges públics de lloguer, al Centre i a la Creu Alta

L’Ajuntament de Sabadell construirà dues promocions d’habitatge públic de lloguer en els propers dos anys, acomplint així el compromís del Govern municipal amb la política d’habitatge. Aquestes promocions permetran disposar de 52 habitatges que estaran acabats el 2019 i que es destinaran a les persones que no poden accedir al mercat lliure de lloguer pels preus elevats que tenen. Precisament el Govern municipal ha decidit construir a les dues zones amb els preus més alts de la ciutat, amb l’objectiu de rebaixar el lloguer en aquests barris i d’incidir en el teixit social. El preu del lloguer serà d’entre 250 i 400 euros mensuals.

L’ampliació del parc municipal d’habitatge de lloguer disposarà d’un pressupost per al 2017 de 3.200.000 euros, cosa que permetrà construir un primer edifici. Aquest és un dels grans projectes de mandat, que donarà resposta a necessitats de la ciutat i que està inclòs al Pla extraordinari d’inversions.

La primera promoció es farà a la cantonada entre la carretera de Barcelona i el carrer de Zurbano, on es faran 21 habitatges en sòl públic. A diferència de les promocions construïdes els darrers anys, en aquest cas l’Ajuntament no ven sòl públic, sinó que conservarà la propietat tant del sòl com de l’edifici. Aquests pisos seran de lloguer, seguint el compromís del Govern municipal d’evitar la construcció d’habitatge de venda i optar per la tinença de lloguer indefinit, sense opció a compra.

Més endavant, es farà una segona promoció de 31 habitatges a la cantonada dels carrers de Francesc Layret i de Piferrer, en un solar de propietat municipal que es destinarà en part a equipament educatiu i a la construcció de pisos. En total, s’invertiran 6,4 milions d’euros en aquestes dues promocions.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, ha afirmat que "la prioritat del Govern és mantenir la titularitat del sol: si el sol és públic, s’ha de conservar en titularitat pública”. A més, ha afegit que "la nostra voluntat és promoure habitatge públic de forma indefinida i incidir en el territori per ajudar a abaixar preus i a incentivar la mixtura social”.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, s’ha expressat en el sentit que "el sol públic que l'Ajuntament obté amb la transformació privada s'ha de posar al servei de les polítiques d'habitatge”.

 

Categories Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags barris, habitatge, habitatge públic