PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

02
Juliol
2021

Sabadell engega una campanya per fomentar el reciclatge de vidre a l’hostaleria

Comença avui, de la mà de l’Ajuntament i d’Ecovidrio, i durarà fins al setembre

Sabadell engega una campanya per fomentar el reciclatge de vidre a l’hostaleria

L’Ajuntament de Sabadell i Ecovidrio –entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre– comencen avui una campanya informativa adreçada als establiments de restauració de la ciutat. La iniciativa, que durarà fins al mes de setembre, pretén impulsar el reciclatge de vidre en el sector de l’hostaleria i la restauració. 

L’objectiu principal de la campanya és incrementar els nivells de reciclatge de vidre a Sabadell i aconseguir el compromís dels professionals d’un sector que esdevé clau, ja que generen el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús a l’Estat. 

Per aquest motiu, al llarg de les properes setmanes, un equip d’informadors visitaran els establiments –bars, cafeteries, restaurants i hotels– per informar de la correcta separació dels envasos de vidre i de les obligacions en matèria de gestió de residus. Així mateix, Ecovidrio lliurarà, si cal, cubells totalment gratuïts per facilitar la separació del vidre als establiments hostalers. 

La campanya s’emmarca dins el seguit d’iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Sabadell per millorar la recollida selectiva de residus, per tal d’assolir els objectius ambientals fixats per la Unió Europea, que són d’un 55% de reciclatge el 2025 i d’un 60% el 2030.

A Sabadell, l’any 2020, la recollida selectiva va representar el 36,31% dels residus municipals generats. De vidre, es van recollir 3.800 tones, cosa que representa un 4% del total de residus municipals generats. S’estima que el vidre representa el 8% en pes dels residus municipals, per la qual cosa hi ha encara un ampli marge de millora.

Categories Comerç, Espai públic , Residus, Transició Ecològica Tags Ecovidrio, hostaleria, reciclatge