PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

12
Setembre
2016

Sabadell estrena dues noves estacions dels FGC, que entraran demà en funcionament

Això permetrà iniciar les obres pendents d’urbanització en superfície

 Inauguracio tren PuigdemontEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, han inaugurat aquest matí el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell i les noves estacions: Can Feu | Gràcia i Sabadell Plaça Major.

Les estacions es poden visitar avui, durant la jornada de portes obertes que ha començat a la 1 i que s’allargarà fins les 9 del vespre. A partir de demà entraran en servei les noves estacions i els trens circularan pels 1,5 quilòmetres de la línia.

Inauguracio FGC 5L’estació Can Feu | Gràcia s’ha remodelat completament i ara està soterrada. Té un vestíbul, amb més de 400 metres quadrats de superfície, dues andanes i tres vies. Està adaptada a persones amb la mobilitat reduïda i compta amb escales fixes, mecàniques i tres ascensors.

L’estació Sabadell Plaça Major substituirà la que hi havia fins ara al carrer de la República, a uns 250 metres de distància. És soterrada i compta amb tres plantes: un vestíbul de prop de 800 metres quadrats de superfície, nivell intermedi per a dependències tècniques i el nivell inferior, amb una andana central. Té escales fixes i mecàniques i dos ascensors. Les dues estacions han estat dissenyades per l’arquitecte David Viaplana.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha afirmat que “Sabadell avui està d’enhorabona, perquè inaugurem dues noves estacions, després de molts anys de molèsties, però també perquè això ens permetrà iniciar ara mateix unes obres que teníem pendents, que afectaran, entre altres, la ronda de Ponent, el Passeig i el parc del Nord“.

Inaugracio FGC4Nous trens i més freqüència de pas

Avui s’ha posat un marxa un comboi que s’ha batejat amb el nom de Joan Oliver, Pere Quart, que té tindrà impresa una imatge de l’escriptor sabadellenc a l’exterior i un fragment de les Corrandes d’exili a l’interior. Durant la inauguració, Sílvia Oliver, filla del poeta, ha estat l’encarregada de descobrir el vinil que tapava la imatge de Joan Oliver.

La línia del Vallès comptarà, a partir del 2019, amb 15 nous trens, cosa que permetrà augmentar la freqüència de pas entre la plaça Catalunya de Barcelona i Sabadell, com també el nombre d’usuaris.

inauguracioFGC2Tota la línia, al 2017

La resta de la línia dels FGC entrarà en funcionament a la primavera de 2017. Tindrà 5,2 quilòmetres de via i tres estacions més: la Creu Alta, Sabadell Nord i Ca n’Oriac | Parc del Nord. L’obra es completa amb les cotxeres a Ca n’Oriac i ha comportat una inversió de 430 milions d’euros.