PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

21
Maig
2021

Sabadell fa proves de conducció amb un autobús 100% elèctric de 12 m de longitud

El vehicle té un motor elèctric amb una potència de 180 kW i bateries de tecnologia d’ió liti de 350 kWh de capacitat, amb una vida útil de 8 anys

Sabadell fa proves de conducció amb un autobús 100% elèctric de 12 m de longitud

Transports Urbans Sabadell, la cooperativa que opera el transport d’autobús urbà a la nostra ciutat, fa proves de conducció, aquesta setmana, amb un autobús 100% elèctric i de zero emissions contaminants. Es tracta d’un vehicle  cedit per l’empresa fabricant, el Irizar Group, amb l’objectiu de comprovar-ne el funcionament i com s’adapta a les característiques locals, en el marc de la recerca dels diferents sistemes de combustibles alternatius i de conèixer les diferents tipologies de vehicles per copsar l’experiència de l’usuari a bord.

L’autobús l’han presentat avui Jesús Rodríguez, tinent d'alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme; Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica; Paco López, president de TUS, i

Xavi Cañadas, gerent de TUS.

Per a Jesús Rodríguez,

“això d’avui és una prova, aquesta vegada amb un vehicle llarg com els habituals que corren per Sabadell, però el nostre objectiu és poder incorporar autobusos elèctrics ben aviat a la nostra ciutat”.

Segons Mar Molina,

“hem d’avançar en el model de transició energètica que ens hem marcat entre tots i una manera de fer-ho és en el transport públic, treballant aconseguir un model de mobilitat lliure d’emissions i de soroll”.

Un vehicle elèctric completament accessible

Es tracta del model ie tram, de 12 metres de longitud, amb una capacitat de 28 seients per a passatgers. Té un motor elèctric amb una potència de 180 kW i bateries de tecnologia d’ió liti de 350 kWh de capacitat, amb una vida útil de 8 anys.

En termes d’accessibilitat, compta el vehicle amb un pis baix integral amb rampa elèctrica i espais per a dues cadires de rodes. Les portes són amples i amb una distribució interior dels seients, i té un gran passadís que facilita la circulació dels passatgers de manera fluïda. Disposa també d’il·luminació LED a l’interior i exterior.

TUS va rebre el vehicle dimecres passat i el personal de conducció i de taller van rebre una formació específica. Després, l’autobús s’ha sotmès a diferents proves de recorregut sense passatgers per valorar-ne el consum, les condicions de les bateries i l’adaptació a les diferents condicions de trànsit i de desnivells de la nostra ciutat.

Seguint amb el compromís per a una mobilitat més sostenible i eficient amb l’ús de vehicles menys contaminants, aquest any s’han incorporat al servei 13 nous vehicles híbrids que formen part dels 28 que la companyia ja té i que representen un 43% del total de la flota.

Categories Mobilitat, Espai públic Tags bus elèctric, mobilitat elèctrica, TUS