PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

22
abril
2022

Sabadell ja ha plantat més de 2.740 arbres en menys de tres anys

A la tardor es reprendran els treballs de plantació, després de concloure el període propici per a la plantació aquest primer semestre de l’any

Sabadell ja ha plantat més de 2.740 arbres en menys de tres anys

Sabadell ja ha plantat 2.744 arbres nous des de juny de 2019. D’aquesta manera, la ciutat avança en l’estratègia Sabadell Més Verda, contribuint així a naturalitzar els espais públics i a potenciar tots els beneficis que el verd implica a nivell ambiental, estètic i per a la salut de les persones. El període de plantació d’aquest primer semestre de l’any ja ha acabat i es preveu que els treballs es reprenguin de a la tardor. L’objectiu és que només aquest any es plantin 2.500 nous exemplars. 

El comptador d’arbres

Per tal de compartir amb la ciutadania i donar comptes de com es va incrementant el nombre d’arbres a la ciutat, el passat mes de febrer es va posar en marxa un comptador a la pantalla gegant de la Fira Sabadell. El comptador es va iniciar amb la xifra de 1.192, que són els exemplars que s’havien plantat en els darrers dos anys i mig i, a partir d’aquí, s’actualitza periòdicament  a mesura que es van realitzant plantacions.

Beneficis de l’arbrat

Entre els múltiples beneficis que implica l’impuls d’arbrat a les ciutats hi és la millora de la qualitat de l’aire (atès que els arbres filtren els contaminants, redueixen el CO2 i regulen la temperatura), com també la reducció de la contaminació acústica, ja que actuen com a barrera i disminueixen els nivells de soroll.

Alhora, milloren la captació d’aigua, tot reduint el risc d’inundacions, i afavoreixen la biodiversitat. També aporten ombra i humitat, tot promovent l’estalvi energètic a les llars. En definitiva són un actiu important en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida.

Categories Sabadell 2030, Espai públic , Medi ambient, Transició Ecològica, Urbanisme i Habitatge Tags arbrat viari, COMPTADORS ARBRES, espai públic, sostenibilitat, sostenibilitat ambiental