PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

08
Febrer
2018

Sabadell presenta la seva estratègia urbana al World Urban Forum 9, organitzat per ONU-HABITAT a Malàisia

Sabadell és l’únic municipi català, juntament Barcelona, que hi participa

Sabadell presenta la seva estratègia urbana al World Urban Forum 9, organitzat per ONU-HABITAT a Malàisia

Hi té un estand –amb la Generalitat, la Diputació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona– i hi presenta tres ponències

Del dijous 8 al diumenge 11 de febrer, l’Ajuntament de Sabadell presenta la seva estratègia urbana al World Urban Forum 9, organitzat per ONU-HABITAT, a Kuala Lumpur (Malàisia), sota el lema "Ciutats 2030, Ciutats per a tots: Implementant la Nova Agenda Urbana". Sabadell és l’únic municipi català, a banda de Barcelona, que hi participa, en un estand –Catalonia Barcelona– compartit amb la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

A més, al llarg de dissabte 10 i diumenge 11, l’Ajuntament presentarà en aquest fòrum l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), en tres ponències diferents, sota el títol “Sabadell 2030 Strategy and new agenda”.

Sabadell com a exemple

Al World Urban Forum, Sabadell dona a conèixer la estratègia EDUSI en el marc de la jornada dedicada a l’impacte de les polítiques urbanes i el finançament europeu en el desenvolupament urbà de les ciutats de l’Estat espanyol. La proposta ha estat l’escollida per la Direcció General de Fons Europeus del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública d’Espanya per a la presentació titulada “Cas d’èxit de les estratègies EDUSI. Ajuntament de Sabadell”.

World Urban Forum

El World Urban Forum (WUF) és el primer esdeveniment que tracta la implementació de la Nova Agenda Urbana, adoptada a la Conferència de les Nacions Unides de octubre 2016 sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible - Hàbitat III a Quito, l’Equador.

El WUF es va establir el 2001 com a fòrum tècnic no legislatiu, convocat per ONU-Hàbitat cada dos anys en una ciutat diferent. És el principal escenari d’àmbit mundial per analitzar els problemes més urgents que afronta el món en assentaments humans, inclosa la ràpida urbanització i el seu impacte en les ciutats, les comunitats, les economies, el canvi climàtic i les polítiques públiques.

El fòrum té com a objectius conscienciar sobre la urbanització sostenible; millorar el coneixement col·lectiu del desenvolupament urbà sostenible a través de debats oberts; millorar la coordinació i cooperació entre els diferents agents per al desenvolupament i implementació de la urbanització sostenible, i crear una plataforma per incorporar les aportacions d'organitzacions multilaterals i dels diferents agents en l'informe d'implementació de la Nova Agenda Urbana.

En aquest context mundial, Sabadell se situa com a ciutat mitjana europea de referència quant a les seves polítiques per dignificar els espais públics i caminar vers una forma sostenible de mobilitat i energia.

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat

L’EDUSI ha rebut 9,39 milions d’euros dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), als quals se sumaran uns altres 9,39 d’aportació municipal per desenvolupar la dignificació i la transformació sostenible de la ciutat.

Aquesta estratègia implementarà un pla de desenvolupament urbà sostenible integral que respon a tres objectius principals: Reiniciant Sabadell, Noves formes de govern per a la cohesió social i Ciutat verda en xarxa.

L’objectiu de les accions de l’eix Reiniciant Sabadell és la creació de nous espais productius d’oportunitats gràcies a nous models d’activitat econòmica, tornant la ciutat a la centralitat i posant l’èmfasi en l’economia social, a partir de la localització de singularitats patrimonials pròpies de la ciutat.

Noves formes de govern per a la cohesió social impulsarà la implantació de noves formes, amb la transformació urbana com a eina per afavorir la cohesió social per tal d’apoderar la ciutadania mitjançant nous mecanismes de transparència i processos de participació.

Ciutat verda en xarxa vol invertir l’estructura de la jerarquia viària de la ciutat actual, prioritzant el concepte de xarxa i proximitat que ha de ser cabdal en la creació de la ciutat verda.

La suma d’aquestes accions permetrà, també, transformar espais per a noves indústries que consolidin un nou model d'activitat econòmica del segle XXI. A més, la ciutat serà dotada de mecanismes i instruments de tecnologies de la informació i de la comunicació per a la transparència i el bon govern; s’implementaran polítiques de rehabilitació d’habitatges per a l’eficiència energètica; i es farà una aposta clara per l'energia com a servei bàsic, entre altres actuacions.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER

Categories Edusi, Urbanisme i Habitatge Tags ciutat, Edusi, urbanisme