PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

03
Març
2014

Sabadell rep el guardó "Gronxador de Plata" pel projecte de remodelació de l’àrea de jocs infantils de la plaça Castelao

Sabadell ha rebut el guardó Gronxador de Plata per l’àrea de jocs del Projecte de remodelació de l’àrea de jocs infantils de plaça Castelao

Sabadell ha rebut el guardó Gronxador de Plata per l’àrea de jocs del Projecte de remodelació de l’àrea de jocs infantils de plaça Castelao, situada al barri de la Creu de Barberà. Així l’Ajuntament de Sabadell ha obtingut el segon premi del concurs d’Àrees de Jocs Infantils “Gronxador d’Or, Plata i Bronze 2014”, en un certamen convocat per ExpoAlcadia 2014 i adreçat a tots els municipis i entitats municipalistes de l’Estat. El guardó es lliurarà demà a Saragossa, on se celebra Expoalcaldia.

Aquesta és la quarta edició dels premis, que ja s’han convertit en un punt de trobada de referència dels professionals i empreses líders en equipaments i serveis per als municipis. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Sabadell ha estat reconegut per la tasca feta a la plaça Castelao, obtenint el guardó en la categoria B (Municipis o Entitats Territorials amb una població entre 50.001 i 250.000 habitants).

El premi a Sabadell s’ha atorgat per l’harmonia amb l’entorn del projecte, el valor lúdic de l’àrea de jocs i l’originalitat de la superfície de cautxú del paviment, que es divideix en espais triangulars de diferents colors, on es distribueixen els diferents elements de joc. Una altra  de les característiques distintives és la inclusió dels conceptes d’accessibilitat universal i disseny per a tothom, segons la normativa vigent amb codi d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.

Altres conceptes a destacar són la integració generacional de l’àrea de jocs, que està pensada per a diferents edats agrupades de manera adequada, la seguretat del seu disseny, construït segons la normativa actual, la seva originalitat i innovació plantejant l’espai com un petit paisatge artificial on s’integren els diferents aparells, i la seva gestió sostenible gràcies a la recerca de formes àgils i eficients per organitzar i optimitzar la gestió i el manteniment. Aquest espai de 442 m2 va ser construït l’any 2011.