PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

26
abril
2021

Sabadell rep un milió d’euros per al Portal Sud, com a primera part de la subvenció que la Diputació té previst atorgar al projecte

L’ajut, acceptat avui per la Junta del Govern Local, forma part dels 2 milions que l’organisme provincial destinarà a la transformació d’aquest accés de la ciutat

Sabadell rep un milió d’euros per al Portal Sud, com a primera part de la subvenció que la Diputació té previst atorgar al projecte

L’aportació que la Diputació de Barcelona farà a la transformació de l’accés sud de Sabadell ha començat a fer-se efectiva. L’Ajuntament ha aprovat avui l’acceptació d’una subvenció d’un milió d’euros, la meitat de l’ajut de 2 milions que l’organisme provincial té previst aportar al projecte. Amb aquesta primera part es confirma la voluntat d’Ajuntament i Diputació de col·laborar per materialitzar el Portal Sud i la ciutat recupera i garanteix una subvenció de la qual es va començar a parlar l’any 2009 però que, per diverses circumstàncies, mai havia arribat a materialitzar-se.

Mentrestant, continua endavant el procés per fer possible el projecte. En aquest sentit es preveu licitar les obres les properes setmanes i iniciar treballs el segon semestre de l’any.

Amb el Portal Sud, es renovarà l’accés sud a Sabadell des de la C-58, amb connexió directa amb la Gran Via i el carrer de Costa i Deu, en els dos sentits de circulació. D’aquesta manera s’ordenarà una de les entrades principals de la ciutat, es millorarà la circulació de vehicles, l’accés a l’Aeroport (minimitzant l’afectació dels terrenys de la seva propietat gràcies a un acord d’intercanvi de terrenys) i també al polígon sud-oest, afavorint així la competitivitat empresarial.

El projecte, tal com preveu el Pla especial urbanístic de desenvolupament del sistema de comunicacions en el Portal Sud, aprovat per la Comissió́ Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona, simplifica el funcionament dels accessos de la C-58 i serà respectuós amb les característiques topogràfiques i mediambientals de l’entorn caracteritzades pel pas del torrent que desemboca al riu Sec. Així mateix, es preveu la creació de nous espais lliures i nous recorreguts per a vianants i bicicletes.

Dues fases

 

L’execució del Portal Sud tindrà dues fases: dins la primera, es construirà una rotonda de 90 m de diàmetre, amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals. En una segona fase, es reforçarà el col·lector de la riera de Can Feu i es construirà una nova rotonda als carrers de Víctor Balaguer i Costa i Deu.

Els dos milions d’euros aportats per la Diputació es destinaran a la primera fase del projecte, que comportarà una inversió superior als 5,4 milions. A més de la subvenció, l’Ajuntament destinarà enguany al projecte més de 678.000 euros.

Categories Mobilitat, Espai públic , Mobilitat i transport, Urbanisme i Habitatge Tags Diputació de Barcelona, Junta de Govern Local, portal sud