PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

02
Juliol
2024

Sabadell sumarà 108 habitatges nous de lloguer protegit

La nova promoció de Vimusa s’ubicarà al parc de Can Gambús i comptarà amb fons europeus Next Generation

Sabadell sumarà 108 habitatges nous de lloguer protegit

Sabadell ampliarà el parc públic d’habitatge amb una nova promoció de 108 pisos de lloguer protegit. Es tracta de la promoció de Vimusa Can Gambús 2, que constarà de dos edificis, un amb entrada pel carrer de Malta i un altre pel carrer de Kurdistan. Les obres, suposaran una inversió de 18.124.762 euros, dels quals 3.931.942 euros provindran dels fons europeus Next Generation.

Els pisos s’ubicaran en una parcel·la de 4.681 m2. El bloc de Malta constarà de 60 habitatges i el de Kurdistan de 48. A més, es construirà un pati comunitari de 2.500 m2, 93 trasters, 123 places d’aparcament per a cotxes i 26 per a motos, 4 locals comercials i 1 local comunitari. Hi haurà pisos de 2 i 3 habitacions, amb superfícies aproximades d’entre 70 i 55 m2. També es faran 4 habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. El preu del lloguer dels pisos oscil·larà entre els 400 i 650 euros al mes.

Un edifici sostenible

Can Gambús 2 destaca, com la resta de noves promocions de Vimusa, pel seu compromís amb el medi ambient. Tots els pisos seran energèticament eficients i s’han projectat tenint en compte el marc d’avaluació Level’s de la Unió Europea, que certifica que la promoció és sostenible i contribuirà a la descarbonització del parc edificat.

Els sistemes que s’utilitzaran en el disseny i la construcció de l’edifici permetran un consum d’energia gairebé nul. D’una banda, l’edifici es construirà en fusta, un sistema industrialitzat, reciclable i de baix impacte. D’altra banda, els habitatges comptaran amb una qualificació energètica A, la màxima categoria. Tindran envoltants tèrmiques que reduiran la demanda energètica, incorporaran equips tèrmics d’alt rendiment i poc consum i hi haurà plaques fotovoltaiques a la coberta que generaran energia d’origen renovable. També es garantirà un ús eficient dels recursos hídrics.

Un edifici saludable

Tots els habitatges de Can Gambús 2 tindran terrasses, assolellament directe i ventilació transversal. L’edifici disposarà d’un espai comunitari de lleure de 2.500 m2, amb zones verdes i d’ombra, per afavorir la socialització del veïnat.

També s’han tingut en compte el confort acústic dels habitatges, el disseny inclusiu i la incorporació d’espais de resguard de bicicletes per fomentar la mobilitat sostenible dels llogaters.

Increment del nombre d’habitatges públics

Can Gambús 2 serà la primera promoció municipal de les tres noves que es projectaran en aquest barri.

En els últims anys, Vimusa ha finalitzat l’edifici de la ctra. de Barcelona, amb 21 pisos, i Francesc Layret, amb 32 pisos, i d’altres que s’han adquirit per tanteig i retracte o que s’han rehabilitat.

Entre 2019 i 2023, el nombre d'habitatges de VIMUSA va augmentar un 15,5%, passant de 964 a 1.114. Sumant els 1.114 pisos de VIMUSA i els 589 de SBD Lloguer Social, el parc municipal de lloguer protegit a Sabadell supera els 1.700 habitatges. L’objectiu és continuar incrementant-lo per contribuir que l’accés a l’habitatge deixi de ser un motiu de desigualtat entre la ciutadania.

Categories Sabadell 2030, Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags Can Gambús, Pla Local de l’Habitatge, Vimusa