PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

25
Setembre
2018

Sis treballs finalistes al concurs urbanístic del parc del Nord

Les propostes es mostraran a la ciutadania perquè les pugui valorar

Sis treballs finalistes al concurs urbanístic del parc del Nord

La primera fase del concurs urbanístic per elaborar les bases del projecte del parc del Nord i els espais lliures de la zona septentrional de Sabadell avança segons el calendari previst, Així, divendres passat, es va reunir el jurat del concurs i, de les propostes presentades i admeses, en va seleccionar 3 en la modalitat A –referida a una idea conceptual per al parc– i 3 per a la modalitat B –que havia de presentar experiència en una actuació similar i un equip de treball en actuacions semblants–. En total s’hi havia presentat 33 participants, 2 dels quals han resultat exclosos.

Formaven part del jurat representants municipals –tècnics i polítics– i especialistes en la matèria, entre els quals representants del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), a més de dos delegats dels veïns. Els criteris temàtics a puntuar eren els següents:

  • Estructura integral del parc del Nord, connectivitat entre barris i tractament de cornises del Ripoll.
  • Infraestructura verda i paisatge: biodiversitat i fauna.
  • Aigua, permeabilitat i sostenibilitat.
  • Mobilitat sostenible.
  • Programa funcional: usos i equipaments.

Amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya hem aconseguit un plec més atractiu i una difusió molt més gran, amb proposants bàsicament de Catalunya, però també d’altres parts d’Europa. Un parc de ciutat, però també d’escala metropolitana al Vallès com el parc del Nord, mereixia un reconeixement d’aquest tipus,

ha afirmat Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial,

Per la seva banda, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha mostrat satisfacció per 

la quantitat i la qualitat de les propostes analitzades, cosa que ens dona la tranquil·litat de saber que, guanyi qui guanyi finalment, la proposta seleccionada serà d’alta qualitat, a l’altura del que es mereixen els veïns de la zona i tota la nostra ciutat.

La ciutadania hi podrà dir la seva

Les persones que han elaborat les propostes tindran dret a cobrar un premi per valor de 4.000 euros. Per continuar a la següent fase, ara es demanarà als 6 participants escollits que desenvolupin la seva proposta.

Un cop hagin lliurat tota la documentació, l’Ajuntament exposarà els treballs a tota la ciutadania que vulguin veure’ls, mitjançant una jornada oberta d’exposició de les propostes finalistes al parc del Nord i també per mitjà d’una exposició al web municipal.

En aquest sentit s’habilitaran mitjans on poder fer arribar les seves observacions i propostes. De resultes d’aquestes jornades explicatives i participatives, es redactarà una acta on es recolliran les aportacions fetes per la ciutadania durant aquestes accions.