PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

20
Març
2023

Torre-romeu i Poblenou guanyen espais de qualitat amb una inversió de 3,1 milions d’euros

Torre-romeu i Poblenou guanyen espais de qualitat amb una inversió de 3,1 milions d’euros

La posada al dia de l’espai públic de Poblenou i Torre-romeu ha estat un dels objectius de l’acció municipal aquest mandat. L’Ajuntament ha destinat 3,1 milions d’euros a diverses actuacions en aquests barris, entre les quals la millora de l’accessibilitat, la urbanització de carrers, la renovació de jocs infantils i l’aposta per la sostenibilitat ambiental i energètica. Destaca, a més, la modernització del polígon industrial de Can Roqueta amb el propòsit d’atreure activitat econòmica i crear ocupació.

El carrer de l’Onyar és un dels llocs on s’ha fet una de les intervencions de major envergadura. La via s’ha convertit en un passeig arbrat que actua com a balcó sobre el Ripoll. El carrer s’ha pavimentat a un sol nivell, amb la incorporació de parterres i arbrat en alineació. A més, s’ha millorat el tram del camí de Torre-romeu entre la ronda de l’Ebre i el carrer del Segre, amb l’ampliació de la vorera per a vianants que limita amb el riu i un enllumenat nou. Aquesta intervenció a Torre-romeu ha tingut un cost superior als 775.200 euros.

Destaca, així mateix, la millora de l’accessibilitat de la plaça de Xavier Sanahuja gràcies a la construcció d’una rampa per salvar el desnivell, la remodelació d’una de les escales i la millora de la seguretat amb noves baranes i passamans. També com a part del projecte la zona d’unió de la rampa amb el carrer del Lluc serà de plataforma única, amb calçada i vorera al mateix nivell i prioritat de pas per a vianants. La remodelació té un pressupost superior als 110.000 euros.

Les intervencions en l’espai públic han suposat també la substitució del mur d’obra de fàbrica per un altre de gabions al carrer de Malniu.

Parcs infantils i noves zones d’estada

Als set districtes de la ciutat s’ha treballat per millorar i renovar les àrees de joc infantil. En el cas de Torre-romeu i Poblenou la renovació ha arribat a 10 parcs. I a les places de Karl Marx i d’Alberto Lavera.

Altres intervencions en l’espai públic han servit per crear zones d’estada al carrer de Corredor i a l’avinguda Polinyà. La seguretat viària s’ha reforçat amb la nova semaforització de les vies properes a l’escola Juan Ramón Jiménez.

Pel que fa als paviments i voreres, s’hi ha dut a terme nombroses reparacions al conjunt de la zona.

Sostenibilitat energètica i ambiental

L’actuació a l’espai públic ha comportat també un pas endavant en l’aposta per la sostenibilitat ambiental. En aquest cas destaca la renovació de l’enllumenat públic i la plantació de l’arbrat.

En el primer cas, han estat 55 els carrers on els punts de llum s’han substituït per led. Pel que fa a l’arbrat, s’han plantat arbres als carrers de l’Anoia, Begoña, Matamala, Sau, Siurana i Banyoles; a l’avinguda de Polinyà i a la plaça de Xavier Sanahuja.

Modernització integral de Can Roqueta

Un altra de les prioritats municipals ha estat treballar per afavorir l’activitat econòmica i, en conseqüència, la generació d’ocupació. És per això que s’ha apostat per la recuperació i modernització dels polígons industrials. El de Can Roqueta ha estat objecte d’un pla integral amb una inversió superior a 1,5 milions d’euros.

Entre les principals actuacions destaca la construcció de dues rotondes als principals eixos de distribució – el carrer de ca n’Alzina i l’avinguda de Can Bordoll-, la millora dels carrers principals i del nombre d’aparcaments de vehicles. L’accessibilitat dels vianants s’ha millorat amb nous passos adaptats.

Les millores han comportat, així mateix, enllumenat led, la substitució d’arbres malalts o en mal estat i la instal·lació de carregadors elèctrics per a vehicles al costat del viver d’empreses. També s’han renovat paviments de calçades i voreres i s’han instal·lat càmeres de videovigilància per augmentar la seguretat, entre altres mesures.

Categories Sabadell 2030, Espai públic , Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags Districte 7, Poblenou, Torre-romeu