PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

03
Desembre
2018

Un autobús que combina el sistema híbrid i elèctric 100% circularà per Sabadell en període de proves

TUS el farà córrer durant quinze dies pels eixos principals de la ciutat, amb zero emissions i sense necessitat de càrregues externes

Un autobús que combina el sistema híbrid i elèctric 100% circularà per Sabadell en període de proves

A partir de demà i fins al 13 de desembre, circularà per Sabadell un autobús híbrid parcialment elèctric amb l’objectiu de fer una prova pilot de circulació dins el nucli urbà. Se’n farà càrrec Transports Urbans Sabadell (TUS), la cooperativa que opera els autobusos urbans de la ciutat.

Aquest vehicle circularà en mode 100% elèctric per determinades zones i pels principals eixos de la ciutat, com l’avinguda de Matadepera, l’eix central i l’avinguda de Barberà, on les condicions orogràfiques i de trànsit afavoreixen aquesta modalitat. Ho farà de dilluns a dissabte a les línies 1, 2 i 3, i els festius, a la línia F5.

Es tracta de l’autobús híbrid Veris.12 Partial Electric, de 12 metres de longitud, un vehicle sostenible i eficient, amb una tecnologia mixta i de tracció elèctrica contínua de 180 kW de potència, desenvolupat per l’empresa Vectia. L’emmagatzematge d’energia es fa per mitjà d’una bateria de gran capacitat, que permet fer fins al 50% del recorregut amb zero emissions i sense necessitat de càrregues externes.

Segons Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic,

aquesta prova pilot servirà per conèixer tecnologies que avancen ja cap a uns vehicles més desenvolupats i que aporten solucions diferents a les necessitats actuals. En aquest cas el vehicle aprofita els moments que necessita el motor de combustió per generar electricitat i l’emmagatzema per aprofitar-la i reduir així les emissions.