PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

23
Juny
2020

Un conveni entre Ajuntament i Generalitat permet acompanyar millor les famílies amb risc de pèrdua d’habitatge

El document signat entre ambdues administracions permet actuar preventivament

Un conveni entre Ajuntament i Generalitat permet acompanyar millor les famílies amb risc de pèrdua d’habitatge
Seu de Vimusa, al Vapor Codina

L’Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni de col·laboració per assessorar la ciutadania en relació amb el deute hipotecari, el lloguer d’habitatge i l’aplicació de lloguer social. L’objectiu és millorar l’eficàcia en l’aplicació de la normativa vigent i coordinar les diferents àrees d’ambdues administracions per aprofundir cap a una atenció més integral de les necessitats que tenen els ciutadans.

Han signat l’acord recentment el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament, Eloi Cortés, i la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu. Amb aquest document Sabadell incorpora un sistema de funcionament que permet agilitzar l’atenció i resoldre més directament, entre altres, les demandes de la ciutadania en matèria de lloguer d’habitatge.

A partir d’ara, el Servei d’Habitatge municipal continuarà atenent la ciutadania des d’Habitadeute, com feia fins ara, però amb el suport de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Així, podrà donar una resposta més eficaç a les situacions individuals o col·lectives que es puguin produir en l’àmbit de l’habitatge, en aplicació de la normativa vigent.

Habitadeute és un servei creat el 2010 per l’Ajuntament de Sabadell amb la finalitat de proporcionar informació, assessorament i intermediació i que treballa per minimitzar o evitar el risc de pèrdua de l’habitatge. Actua per acompanyar ciutadans que es troben en risc de pèrdua de l’habitatge habitual.

L’objectiu municipal és continuar donant un servei d’atenció individualitzada i centrat en les necessitats familiars concretes, a més d’englobar les accions que es puguin dur a terme en una intervenció integral d’altres àrees municipals. L’Ajuntament entén que, malgrat que l’accés a un habitatge digne és una qüestió social, cada família té les seves pròpies necessitats, la seva pròpia trajectòria i unes realitats particulars.

Per la seva banda, Ofideute és un servei que ofereix la Generalitat i que té per objectiu atendre les consultes relacionades amb les dificultats de mantenir l’habitatge i de pagar préstecs hipotecaris, sorgit davant els problemes per fer front al pagament tant d’aquests com de les rendes de lloguer. Treballa per evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial.