PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

13
Setembre
2021

Una desena de carrers del Districte 6 tindran millores en l’arbrat

L’actuació, que durarà dos mesos i té un pressupost de gairebé 200.000 euros, permetrà plantar 235 exemplars nous

Una desena de carrers del Districte 6 tindran millores en l’arbrat

La Junta de Govern Local d’avui ha aprovat la licitació del projecte que ha de permetre millorar l’arbrat de diferents carrers del Districte 6, a la zona del sud de Sabadell. Es plantaran un total de 235 arbres nous, gràcies a un pressupost de 199.677,82 €. L’execució de l’obra es preveu que durarà dos mesos.

Les actuacions previstes inclouen plantar nous arbres en escocells que ara mateix estan buits, substituir exemplars que presenten problemes de seguretat o salubritat per espècies d’arbres més idònies i esponjar l’espai. L’operació també inclou refer escocells i millorar el sòl on han de créixer els arbres. Aquestes actuacions seran als carrers de Concha Espina (amb 17 arbres nous), Pardo Bazán (29 arbres), Josep Comas (70 arbres), Goya (59 arbres), Fontanella (7 arbres), Velázquez (14 arbres) i els Manyans (4 arbres), com també al passeig d’Espronceda (34 arbres), a la ronda de Pau Vila (1 arbre) i a l’illa Sacra.

Aquesta millora segueix els criteris establerts pel Pla Director de l’Arbrat Viari de Sabadell (PDASbd) del 2019, que té per objectiu potenciar l’arbrat viari com una infraestructura verda que aporti el màxim de beneficis socials i ambientals amb una correcta gestió de recursos, assegurant la seva sostenibilitat en el temps i amb capacitat d’adaptar-se als canvis futurs. Per això s’apliquen les indicacions i recomanacions relatives a l’espai destinat a l’arbre (distàncies, dimensions d’escocell, volum útil...), a la tria d’espècies i a les tècniques de plantació.