PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

18
Novembre
2016

Visita a la rambla d’Ibèria, que s’obrirà parcialment al trànsit el dilluns 21 de novembre

Pels volts de Nadal s’iniciaran els treballs de les obres per fer la rotonda anunciada

Visita a la rambla d’Ibèria, que s’obrirà parcialment al trànsit el dilluns 21 de novembre

El divendres 18 de novembre, Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, i Glòria Rubio, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, han visitat la rambla d’Ibèria, després que s’hagi soterrat un tram de vies dels FGC i que la Generalitat de Catalunya hagi acabat part de les obres d’adequació de l’espai. La visita ha servit per confirmar que tot és a punt per obrir parcialment al trànsit aquesta via, fet que tindrà lloc el dilluns 21 de novembre a primera hora del matí. L’obertura serà parcial, perquè en part del recorregut només s’habilitarà un carril d’anada i un de tornada fins que acabin totes les obres, previsiblement a l’estiu del 2017.

D’altra banda, pels volts de Nadal s’iniciaran els treballs de les obres per fer la rotonda anunciada que comunicarà la carretera de Barcelona, la ronda de Ponent i la rambla d’Ibèria, les quals es preveu que no estaran llestes fins al juny del 2017. Paral·lelament, també es treballarà per convertir la ronda de Ponent en dos carrils per banda més un carril d’anada i un de tornada per a bicicletes, com ja es va anunciar oportunament.

Com que l’obertura serà només parcial, l’Ajuntament continua recomanant els itineraris alternatius. Per entrar a la ciutat es pot anar pel passeig de Can Feu i, en sentit contrari, és a dir, de sortida de la ciutat, es pot fer el mateix itinerari a la inversa. Per accedir a la zona del centre, es recomana entrar a Sabadell sud per la Gran Via. I, per anar a la zona nord, es pot fer servir la ronda de l’Oest. Els vehicles que surtin del centre per la ronda de Ponent en direcció a l’autopista C-58 es poden desviar per la carretera de Terrassa cap al passeig de Can Feu o a la Gran Via.

Tota aquesta informació s’ha traslladat en els darrers dies als veïns dels barris de Gràcia i de Can Feu, perquè coneguin de primera mà les novetats que els afecten.

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, ha afirmat que

aquest és un primer pas per recuperar la normalitat a la zona, sobretot per al veïnat, i per permetre la permeabilitat entre Can Feu i Gràcia

No obstant això, ha volgut advertir que

el de la rambla d’Ibèria no és encara l’itinerari recomanable per entrar a Sabadell, haurem d’esperar a l’estiu, quan hi haurà oberts els dos carrils per banda

Modificació de les línies d’autobús urbà i interurbà

El trànsit de la rambla d’Ibèria es va tallar el dissabte 22 de febrer del 2014, entre els carrers de Sant Jordi i de Pau Claris, a causa de les obres del perllongament de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.