PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

25
abril
2018

Comunicat de l'Ajuntament en relació amb la nota que avui ha fet pública un sindicat de la Policia municipal de Sabadell

Comunicat de l'Ajuntament en relació amb la nota que avui ha fet pública un sindicat de la Policia municipal de Sabadell

En relació amb el comunicat que avui ha fet públic un sindicat de la Policia municipal de Sabadell, el Govern manifesta el següent:

  • Respecte a l’acusació de “mala fe negociadora”, cal dir que després de 7 reunions de negociació es va produir un cert acostament entre les dues parts i tot apuntava a un possible preacord. La part institucional el va concretar, però la representació sindical en va desestimar els punts d’acord. El document proposava cobrar la festivitat efectivament treballada, amb proposta de recuperar treballant un altre festiu.

Des de l’aprovació per decret del calendari laboral, s’han fet dues reunions més, l’última ahir dimarts, sense arribar a cap acord.

  • L’Ajuntament manifesta que no és cert que obligui els treballadors a renunciar als permisos. El que s’està mirant de corregir és que el complement de festivitat es pagui només quan efectivament es treballa en dia festiu.
  • El Govern rebutja l’intent del sindicat SPPM de condicionar la negociació amb aspectes no relacionats amb la negociació, com els expedients disciplinaris.
  • El Govern es reafirma en les accions preses, tant en l’aprovació del decret de calendari laboral com en la disposició de negociar en el marc de les converses del conveni col·lectiu. El decret estableix que els agents faran formació dins d’hores de treball i que al mes de juliol/agost, dins del pla de vacances, descansaran 10 dies, com ho fan els treballadors municipals i la resta de policia de Catalunya.
  • Així mateix, l’Ajuntament considera que cal seguir el camí traçat i abandonar la confrontació de manera permanent i amb acusacions falses. L’objectiu del Govern es impulsar una policia de proximitat i proactiva als barris, que mantingui alhora una capacitat de reacció per a les necessitats ciutadanes.
  • Finalment, l’Ajuntament considera que cal atendre les demandes laborals en la mesura del que sigui possible, tenint en compte que els recursos són limitats i que s’ha de tenir en compte el conjunt de la plantilla municipal.

Categories Ajuntament, Govern, Policia Municipal Tags ajuntament, govern, Policia Municipal