PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

27
Setembre
2022

El nou Centre de Comandament de la Policia Municipal permetrà detectar i gestionar millor les incidències i afavorirà la seguretat a la ciutat

El nou espai, que estarà operatiu aquesta setmana, ha comportat una inversió superior al milió d’euros

El nou Centre de Comandament de la Policia Municipal permetrà detectar i gestionar millor les incidències i afavorirà la seguretat a la ciutat

La Policia Municipal de Sabadell ja compta amb un nou Centre de Comandament que li permetrà detectar i gestionar de manera més ràpida i eficient les diferents incidències que es produeixin i, per tant, incrementar la seguretat a la ciutat. El nou servei, ubicat a Cal Marcet i dotat tecnològicament, ha comportat una inversió d’1.049.247 €.

El Centre de Comandament, que es posarà en marxa aquesta setmana, consta de dos espais principals -- la Sala de Comandament pròpiament dita i una Sala de Crisi--, a més d’altres zones com un despatx. Espais als quals només s’hi pot accedir mitjançant dades biomètriques. Així mateix, el Centre funciona autònomament, de manera que el subministrament elèctric està garantit fins i tot en els casos que, per algun motiu, marxi la llum. D’aquesta manera, s’afavoreix la seva operativitat i seguretat.

Sala de Comandament

Pel que fa a la Sala de Comandament, suposa un avenç substancial respecte dels sistemes que es tenien fins ara. Equipada amb eines TIC i tecnologia 5G, permet rebre millor les imatges del que està succeint als espais públics i gestionar en temps real la resposta davant d’un incident.

Així mateix, s’ha renovat el sistema de recepció de trucades, amb multioperadors, i s’ha dotat la Policia Municipal amb un nou software de registre d’incidències, que entrarà en funcionament properament i facilitarà una millor atenció a  les demandes com també una assignació més eficient dels agents que presten servei al carrer, amb la intercomunicació entre el posicionament de les unitats i el lloc de la demanda. Amb tot, s’incrementa la seguretat dels veïns i veïnes de la ciutat.

La Sala de Comandament és un espai diàfan presidit per les pantalles murals de control, que són visibles des de qualsevol punt de l’estança. Alhora està connectada físicament i visualment amb la sala de crisi, a través d’una gran vidriera, el que permet que des d’aquesta segona es puguin veure les imatges que es reben a la primera i prendre decisions de forma més ràpida i eficaç.

Sala de Crisi

La Sala de Crisi facilitarà la gestió centralitzada de situacions d’emergència (nevades, incendis, aiguats, operacions policials, etc.). Dotada amb sistemes audiovisuals per fer presentacions, videoconferències, etc., està connectada amb la Sala de Govern de l’Ajuntament perquè qualsevol situació es pugui gestionar des dels dos llocs.

Categories Policia Municipal Tags Cal Marcet, Centre de Comandament