PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

21
Setembre
2022

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Sabadell detenen els dos responsables d’una associació cannàbica de la ciutat per un presumpte delicte contra la salut pública

L’operatiu conjunt ha permès desarticular l’entramat que utilitzava una associació cannàbica ubicada a Sabadell per traficar amb substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix

 Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Sabadell detenen els dos responsables d’una associació cannàbica de la ciutat per un presumpte delicte contra la salut pública

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell conjuntament amb la Policia Municipal de la localitat van detenir el dia 15 de setembre dos homes, de 37 i 26 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en el vessant de tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el mes de maig d’enguany quan es va tenir constància de l’activitat il·lícita d’aquesta associació cannàbica que venia substàncies estupefaents a aquelles persones que s’adreçaven al club. Arran d’aquesta informació els dos cossos policials van crear una operació policial conjunta que va determinar que els màxims responsables del club eren distribuïdors de substàncies estupefaents, principalment marihuana i haixix.

 

L’associació investigada es definia com a organització sense ànim de lucre i amb la finalitat de fomentar un ús racional i responsable del consum d’aquesta substància, però els investigats venien substàncies estupefaents de forma indiscriminada a qualsevol persona que accedia a l'associació i se les emportaven per consumir-les a l’exterior del local.

 

A banda, els indicis recopilats durant la investigació indicaven que els detinguts desenvolupaven una activitat més pròpia del tràfic de drogues sense buscar, en cap cas, les finalitats legals de promoció i ús controlat dels derivats del cànnabis que promouen les associacions cannàbiques.

 

El dia 15 de setembre els dos cossos policials van portar a terme una entrada i escorcoll autoritzada pel Jutjat número 1 d’Instrucció de Sabadell a l’Avinguda Rafael de Casanovas. Dins de l’associació es van localitzar 5 quilos de marihuana, 1 quilo d’haixix, una bàscula i una llibreta amb anotacions de compradors, preus i quantitats.

Segons figura a l'Oficina Central Nacional de Estupefacientes (OCNE), el valor de les substàncies intervingudes seria de 36.255 euros aproximadament.

El jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell va decretar la llibertat amb càrrecs dels dos detinguts.