PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

07
Novembre
2023

L’Ajuntament avisa de trucades fraudulentes, sobretot a gent gran, fent-se passar per empreses que han de revisar els matalassos

L’Ajuntament avisa de trucades fraudulentes, sobretot a gent gran, fent-se passar per empreses que han de revisar els matalassos

L’Ajuntament avisa la ciutadania, sobre tot les persones grans, de trucades fraudulentes que s’estan detectant els darrers dies i que intenten accedir a les dades personals o als domicilis fent-se passar per empreses de revisió de matalassos.

Segons la informació de què es disposa, els autors/es de les trucades s’adrecen majoritàriament a persones grans, sovint facilitant-los el nom, cognom i adreça on truquen per guanyar-se la seva confiança. D’aquesta manera, els hi diuen que des de la pandèmia del COVID és obligatori desinfectar el matalàs cada any i es presenten com l’empresa que els farà aquest servei, obrint d’aquesta manera la possibilitat d’entrar a la llar de les víctimes o d’una possible estafa.

Des de l’Ajuntament, es demana a la ciutadania molta prudència a l’hora de rebre comunicacions d’aquest tipus que, amb aquesta o altra excusa, vulguin aconseguir informació de caràcter personal o l’accés al domicili.

Així, es recorden una sèrie de consells de seguretat:

  • Només obrir la porta a gent coneguda.
  • Si la persona viu sola, no comentar-ho davant de desconeguts/des.
  • Establir una relació de confiança amb el veïnatge per comptar amb col·laboració en cas de necessitar-la.
  • Desconfiar de les persones que truquen a la porta dient que representen un organisme públic, una associació humanitària o un servei tècnic o de subministrament de serveis. En tot cas, no s’ha de deixar entrar ningú a casa i, seguidament, confirmar per telèfon amb la nostra companyia si la presència d’aquesta persona respon a causes reals. Pot ser una excusa del delinqüent per entrar a casa.
  • Si s’ha de sortir de casa, encara que sigui per poca estona, tancar bé les portes i finestres.

En cas de detectar qualsevol situació anòmala o sospitosa d’intent d’estafa, s’ha de trucar al 112.

Més consells

Categories Gent gran, Policia Municipal Tags persones grans, trucades fraudulentes