PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

27
Octubre
2023

L’Ajuntament de Sabadell ha posat prop de 600 denúncies aquest any a conductors de patinets

L’Ajuntament de Sabadell ha posat prop de 600 denúncies aquest any a conductors de patinets

L’Ajuntament continua vetllant pel compliment de la normativa de Vehicles Mobilitat Personal (patinets) establerta per la Direcció General de Trànsit (DGT). Entre gener i setembre d’aquest any s’han interposat prop de 600 denúncies, amb l’objectiu d’afavorir que els usuaris i usuàries d’aquests elements en facin un ús adequat i la convivència a l’espai públic. Després que la DGT introduís nous preceptes a la reglamentació, l’Ajuntament va impulsar un primer període de conscienciació i sensibilització. Un cop passada aquesta primera etapa, es va començar a sancionar, amb l’objectiu de vetllar per la seguretat del conjunt de ciutadans i ciutadanes.

Les sancions més comunes són per circular dues o més persones en un mateix vehicle o per conduir els patinets per la vorera o zones de vianants. Aquestes infraccions suposen gairebé el 50% del total.

Altres denúncies són per no respectar els semàfors en vermell o per conduir un VMP mentre es fan servir dispositius mòbils o auriculars.

En menor mesura es registren infraccions com conducció negligent, circulació amb una taxa d’alcoholèmia superior a 0,25 mg/l i no obeir la senyalització.

Amb les mesures impulsades per la DGT l’any 2021, els patinets elèctrics van passar a ser considerats vehicles. Entre les normes que han de seguir, no poden superar una velocitat superior als 25 km/h ni circular per voreres o utilitzant dispositius mòbils o auriculars.

Al llarg de 2022 es van interposar 803 denúncies i les tipologies d’infraccions més comunes són com les de 2023: circular dues o més persones en un mateix vehicle, no respectar els semàfors en vermell o circular per la vorera o zones de vianants.

Categories Ajuntament, Policia Municipal Tags seguretat ciutadana, VMP