PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

04
Desembre
2017

L’Operació Fred ha atès entre 13 i 17 persones cada nit d’aquest cap de setmana

El dispositiu permet atendre les persones sense sostre en cas de condicions climatològiques adverses

L’Operació Fred ha atès entre 13 i 17 persones cada nit d’aquest cap de setmana

L’Operació Fred es va activar el divendres 1 de desembre, per primer cop aquest hivern, davant la previsió de baixes temperatures, i ha atès entre 13 i 17 persones per nit. De divendres a dissabte es van fer 13 intervencions: 7 homes es van traslladar a l’alberg de la Creu Roja, 1 dona va dormir al Centre d’Emergències de l’Ajuntament i, a més, es va atendre 5 persones que estaven en situació d’infrahabitatge.

La nit del dissabte es van fer 16 intervencions: 8 homes que es van traslladar a l’alberg, 2 dones van dormir al Centre d’Emergències i es va atendre 6 persones que estaven en situació d’infrahabitatge.

Aquesta passada nit, entre diumenge i dilluns, s’han atès 17 persones: 8 homes que s’han traslladat a l’alberg, 1 dona ha dormit al Centre d’Emergències i s’han atès 6 persones que es trobaven en situació d’infrahabitatge.

Tal com indica el protocol acordat amb les entitats, mantindrem l’Operació Fred mentre hi hagi baixes temperatures per atendre específicament les persones sense sostre que, d’una altra manera, dormirien a la intempèrie. Vull destacar l’agraïment a la Creu Roja i específicament als voluntaris i professionals que han fet possible atendre-les”, ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, que ha avançat que “es manté activat el PROCICAT en fase d’alerta per onada de fred, ja que la previsió és que les temperatures baixin dels 0 graus”.

Per la seva part, el president de Creu Roja, Josep Masip, comenta que “com sempre, la Creu Roja, entitat compromesa en totes les emergències, s’implica en aquest projecte de ciutat, que atén les persones més vulnerables. La labor del voluntariat i de l’equip tècnic és totalment imprescindible. També volem fer esment a la col·laboració de l’Hotel Urpí, que aporta el sopar”.

L’Ajuntament de Sabadell, Actua Vallès, la Creu Roja i Càritas es coordinen per fer possible l’Operació Fred, que permet atendre les persones sense sostre en cas de condicions climatològiques adverses. Des de l’any passat s’amplia el dispositiu, que abans es posava en marxa quan s’activava el Pla Neucat per nevades, però ara es posa en marxa en qualsevol circumstància que provoqui la necessitat d’atenció específica a les persones sense sostre, per exemple quan les temperatures arriben als zero graus, si s’activa el Pla d’Emergències per inundacions o si hi ha risc de forts vent o pluja.