PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

15
Maig
2024

L’últim any la Policia Municipal ha evitat més ocupacions que mai, la darrera a un local del carrer d’Osona que generava problemes de convivència

L’últim any la Policia Municipal ha evitat més ocupacions que mai, la darrera a un local del carrer d’Osona que generava problemes de convivència

La gestió feta per la Policia Municipal de Sabadell ha permès posar fi a l’ocupació d’un local del carrer d’Osona, al barri de Ca n’Oriac, que provocava molèsties al veïnat i problemes de convivència. L’espai ha quedat buit gràcies a la intervenció de la nova unitat de Proximitat Estratègica del cos local.

Durant les darreres setmanes aquesta nova unitat s’ha reunit amb els veïns i amb el titular del local per conèixer els problemes que estaven patint arran de l’ocupació. Una vegada els agents han comprovat quina era la situació, han parlat també amb les persones que ocupaven l’espai. Com a resultat de tot plegat, el local, finalment, ha quedat buit. A més, s’han pres les mesures adients per evitar que l’espai, que no reuneix les condicions adequades per viure-hi, pugui ser ocupat de nou de manera il·legal.

De forma paral·lela als contactes entre agents i veïns, durant les darreres setmanes, s’ha portat a terme un dispositiu conjunt entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, i la col·laboració de Policia Nacional al barri per preservar la convivència i la tranquil·litat dels residents.

La intervenció del cos local també va evitar la setmana passada altres dues ocupacions il·legals. Una en un pis del carrer d’Àustria i una altra en un local del carrer d’Olzinelles.

 Més actuacions per evitar ocupacions

Aquesta darrera actuació s’emmarca en l’increment de les actuacions impulsades per l’Ajuntament els últims anys per evitar ocupacions conflictives a la ciutat, així com els problemes de convivència i incivisme que se’n deriven.

L’any 2016 es van evitar 23 ocupacions i l’any següent només 16. L’any 2020, la xifra pujava ja fins a les 43. Entre juliol de 2019 i juny de 2023, es van comptabilitzar unes 220 ocupacions evitades, és a dir 3,5 vegades més que al mandat anterior (entre juny de 2015 i juny de 2019 se n’havien evitat només 63). La Policia Municipal ha evitat un centenar d’ocupacions el darrer any, el número més gran d'ocupacions evitades.

Categories Policia Municipal Tags Ca n'Oriac, Carrer d'Osona, Policia Municipal, unitat de Proximitat Estratègica