PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

16
Desembre
2019

La Policia Municipal activa un dispositiu per posar fre a les curses il·legals de cotxes a Can Roqueta

Aquest cap de setmana s’han interposat més de 50 denúncies

La Policia Municipal activa un dispositiu per posar fre a les curses il·legals de cotxes a Can Roqueta

La Policia Municipal ha muntat un dispositiu de control aquest cap de setmana per posar fi a les curses il·legals de cotxes al polígon de Can Roqueta. El divendres i dissabte es van fer un total de 54 denúncies de diferent índole però totes elles relacionades amb aquest pràctica.

Durant la nit de divendres 13 de desembre, els agents van detectar una gran concentració de vehicles, prop de 200, a l’avinguda de Can Manent, on s’hi van aplegar a més unes 300 persones aproximadament. Es van denunciar 19 vehicles per conducció temerària; 15 per excés de velocitat; 4 denúncies per no respectar els semàfors, 1 per no haver passat l’ITV i una altra per no disposar d’assegurança obligatòria.

El dissabte 14, l’afluència de vehicles no va passar de la vintena, segurament per l’efecte causat pel control policial de la nit anterior. Tot i així es van fer 11 denúncies per excés de velocitat (una penal, en sobrepassar els 100 km/h), dues per conducció temerària i una per alcoholèmia positiva. En total, 54 denúncies.

Sobre les actuacions, el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, ha comentat que

“davant les conductes contra la seguretat vial detectades a la zona i que ja venen de fa temps, el govern municipal té la voluntat d’actuar tant de forma proactiva com també de forma reactiva, tant impulsant accions per donar resposta a la situació que s’havia generat com també prenent altres mesures per evitar problemes en el futur, a través de col·locació d’elements de control de velocitat a la calçada o càmeres de vigilància de circulació, entre altres”.

En aquest marc,  el tinent d’alcalde afegeix que

“no volem mirar cap a una altra banda sinó actuar per solucionar-ho, amb una permissivitat zero davant l’incivisme i més en aquest cas quan aquestes conductes posen en perill la integritat de les persones”.

Anteriorment i pel mateix motiu, s’havien fet controls a Can Roqueta, atenent queixes del veïnat o per vigilàncies periòdiques, però no de l’envergadura d’aquest passat cap de setmana. Hi van intervenir sis patrulles de Policia Municipal i un total de 12 agents (uniformats i de paisà).