PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

29
Desembre
2016

La Policia Municipal comptarà amb desfibril·ladors a les unitats mòbils a partir del 2017

A finals d’aquest 2016 S'han 'incorporat tres nous espais a la xarxa d’equipaments municipals cardioprotegits

La Policia Municipal comptarà amb desfibril·ladors a les unitats mòbils a partir del 2017

La xarxa d’equipaments municipals cardioprotegits s’ha ampliat aquest mes de desembre, passant de 16 a 19, amb la incorporació del Despatx Lluch, el Centre de Formació Cal Molins i la Casa de la Vila. Aquest increment forma part del desplegament del projecte per consolidar Sabadell com a ciutat cardioprotegida.

Les accions tindran continuïtat l’any 2017, amb la instal·lació de desfibril·ladors (15) a les unitats mòbils de la Policia Municipal.

Així mateix, es valorarà la necessitat d’instal·lar aparells al carrer. Tot plegat, s’acompanyarà d’una campanya de formació i sensibilització, primer als efectius policials i després al conjunt de la ciutadania.

Avui ha presentat el projecte el regidor de Salut, Ramon Vidal, que ha destacat que

l’infart de miocardi és la principal causa de mort sobtada a Catalunya i moltes vegades es produeix fora d’un entorn sanitari. En aquests casos, és fonamental la rapidesa de l’anomenada cadena de supervivència, on cal la implicació de professionals sanitaris però també de la ciutadania. L’ampliació de la xarxa de desfibril·ladors i la formació i sensibilització de tots i totes per actuar en cas necessari, farà possible que Sabadell es consolidi com a ciutat cardioprotegida

L’ampliació aquest desembre de l’actual xarxa d’equipaments públics cardioprotegits ha estat possible perquè l’Ajuntament ha optat per comprar els desfibril·ladors que fins ara s’utilitzaven en règim de lloguer a una desena d’equipaments municipals.

Són els del Mercat Central, Fira Sabadell, els teatres municipals La Faràndula, Principal i L’Estruch, la Biblioteca Vapor Badia, el Casal Pere Quart, el Vapor Llonch i els complexos esportius Olímpia i Sant Oleguer. Passar de lloguer a compra ha permès unes millors condicions i sumar a la xarxa tres equipaments més.

Completen el mapa actual altres espais esportius com són els pavellons del Nord, de Gràcia, Cal Balsach i municipal d’Esports, el Complex Esportiu Sabadell Sud, la Pista Coberta d’Atletisme i, en època d’estiu, la Bassa i les piscines municipals Olímpia, Can Marcet, Campoamor i Parc del Nord.

Mapa de desfibril·ladors de Sabadell

Categories Policia Municipal, Salut Tags equipaments municipals cardioprotegits, Policia Municipal, salut