PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

28
Gener
2021

La Policia Municipal es reorganitza per millorar la seguretat i la interrelació amb la ciutadania

Augmentarà la presència i horaris de cobertura policial als districtes

La Policia Municipal es reorganitza per millorar la seguretat i la interrelació amb la ciutadania

La Policia Municipal de Sabadell farà una modificació estructural i operativa del seu servei, amb l’objectiu de millorar l’eficiència i eficàcia, millorar la interrelació amb la ciutadania i incrementar la seguretat als barris. Amb la nova Divisió de Policia de Districte augmentarà l’horari de cobertura del territori i la presència d’efectius.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

la qualitat de vida implica estar segurs i sentir-nos segurs i per això posem en marxa aquesta organització per avançar en aquesta línia i garantir aquest servei essencial. Amb la Policia de districte aprofundim en el coneixement del territori. En aquest sentit, com hi haurà menys rotació d’efectius, serà possible reforçar més aquest vincle amb cadascuna de les zones.

El nou model s’adequa als trams horaris de major demanda ciutadana per problemes de convivència i seguretat (des de les 19 fins les 22 hores i els caps de setmana). Així mateix, es reforcen la protecció escolar, en entrades i sortides dels centres i en les franges de descans dels instituts. De la mateixa manera el servei tindrà més presència en els horaris comercials i en els mercats setmanals de cada districte.

La presència als districtes passa de 9 a 16 hores diàries

 La nova Divisió de Policia de Districtes comptarà amb un total de 51 efectius, comandats per un Sotsinspector, un Sergent, un Caporal de suport i 4 Caporals operatius i 44 agents. L’horari de funcionament serà de les 6 a les 22 hores. Així, del total d’efectius en horari diürn, més d’un terç estarà destinat a Policia de Districtes.

El nou model implica que les hores setmanals de presència d’efectius als districtes augmenta en un 83%. Es passa de 9 a 16 hores cada dia, de dilluns a diumenge.

Més connexió amb el territori

La menor rotació d’efectius proporcionarà un coneixement més acurat del territori, de la ciutadania i de les problemàtiques particulars de cada zona.

Els i les agents destinats a la nova unitat reforçaran la seva formació en habilitats comunicatives i relacionals, estratègies de negociació i mediació de conflictes, així com en la gestió de la diversitat.

Categories Policia Municipal Tags cossos de seguretat, Policia Municipal, seguretat ciutadana