PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

22
Setembre
2023

La Policia Municipal incorpora 10 nous agents

La feminització del cos avança amb un 15,5% de dones del total d’efectius

La Policia Municipal incorpora 10 nous agents

La Policia Municipal de Sabadell avança en l’increment dels seus efectius amb la incorporació, aquesta setmana, de 10 nous agents. L’alcaldessa, Marta Farrés,  ha donat aquest matí la benvinguda als nous membres, ara en pràctiques, que s’incorporaran a les diferents unitats de què disposa el cos local.

Dels 10 agents nous, tres s’hi van incorporar l’estiu passat procedents de la mobilitat horitzontal, ja que eren agents a altres municipis. Els set restants pertanyen a la 36a promoció del Curs de Formació Bàsica per a Policies 2023, que van rebre el diploma divendres passat.

A l’augment de la plantilla es sumen altres mesures com l’impuls de les tecnologies per avançar cap a una ciutat més segura. En aquest sentit, els darrers anys s’han instal·lat càmeres de videovigilància a diferents punts de Sabadell. I l’any passat es va posar en marxa a Cal Marcet el nou Centre de Comandament, que permet detectar i gestionar de manera més ràpida i eficient les incidències que es produeixin. Amb els nous espais es poden rebre millor les imatges del que està succeint als espais públics i donar una millor resposta a la ciutadania.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha felicitat les persones que s’han incorporat a la Policia Municipal i ha  destacat que

“amb els nous efectius avancem cap a dos dels nostres objectius. D’una banda, reforçar el patrullatge als carrers i places de la ciutat per fer-la encara més segura i tenir una Policia Municipal més propera a la ciutadania. D’altra banda, estem anant cap a la feminització del cos. Cada cop són més les dones que opten pel compromís de servei a la ciutadania des d’aquest àmbit”.

En aquest sentit, Farrés ha confirmat que

“així complim amb el full de ruta que ens vam marcar amb el Pla Director de la Policia per dotar de més efectius el cos i disposar d’un servei més proper als sabadellencs i sabadellenques”.

Del total de nous efectius, una quarta part són dones. Aquestes incorporacions incideixen en l’avenç cap a la feminització del cos. A hores d’ara, un 15,57% de la plantilla de la Policia Municipal de Sabadell són dones. Segons dades de l’IDESCAT, l’any 2022 la mitjana de dones en policies locals era d’un 14,5%.

Els nous efectius també contribueixen a l’increment de la plantilla, de tal manera que el cos sabadellenc compta amb 251 agents. La incorporació progressiva d’efectius ha implicat també cobrir les baixes per jubilació.

Oposicions

L’arribada de nous policies coincideix amb el procés de selecció per oposició que es va iniciar ahir a Fira Sabadell. Uns 200 aspirants es van presentar als exàmens de les 300 instàncies que s’havien presentat.

El 2023 és el primer any que s’aplica per norma l’obligatorietat que els aspirants tinguin una titulació equivalent al batxillerat. Fins ara el requisit era tenir el títol d’ESO o equivalent. Les persones que aprovin les proves hauran de formar-se a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Aquest procés servirà per a la selecció de 6 agents més l’any vinent.

Categories Policia Municipal Tags Policia Municipal