PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

07
abril
2021

La seguretat es reforça a la zona del sud amb la instal·lació de càmeres de seguretat a l’espai públic

Properament se n’instal·laran també a l’Eix Macià i a Can Puiggener

La seguretat es reforça a la zona del sud amb la instal·lació de càmeres de seguretat a l’espai públic

La zona del sud reforçarà la seguretat amb la instal·lació de dues noves càmeres a l’espai públic. Els nous aparells s’han ubicat a la plaça de Picasso i a la cantonada del carrer d’Aribau amb el passeig d’Espronceda. La mesura permetrà detectar possibles incidències en temps real i actuar d’una manera més àgil. Així mateix, els dispositius actuaran com a element de dissuasió davant de possibles comportaments incívics.

Les noves càmeres se sumen als aparells que es van instal·lar al barri de Can Deu al desembre de l’any 2019 i a les 10 càmeres que es van ubicar a finals de 2020 a diferents punts del polígon de Can Roqueta. Tot plegat respon a la voluntat del Govern municipal d’augmentar la capacitat de transmissió de dades d’imatge, incrementant el nombre de càmeres de videovigilància al carrer i reforçant així la seguretat al conjunt de la ciutat.

Així mateix, les càmeres s’afegeixen a moltes altres accions en matèria de seguretat i convivència, entre les quals figura la posada en marxa recentment de la Policia de Districte.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat quines són les millores introduïdes recentment:

“Treballem per reforçar la seguretat. Perquè la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes passa perquè estiguin segurs al carrer, però també perquè s’hi sentin. I aquesta voluntat va en una doble línia: la instal·lació de càmeres a la via pública i la nova Divisió de Districte de Policia Municipal. Es tracta de tot un conjunt d’actuacions que estem introduint perquè la ciutadania de Sabadell estigui i se senti segura a tots els barris”.

Després de les càmeres de la zona del sud, es continuarà endavant amb la instal·lació d’aquests dispositius a diferents punts de Sabadell. Així, està previst que en els propers mesos se’n puguin instal·lar a diversos punts de l’Eix Macià i del parc de Catalunya i també a diferents espais del barri de Can Puiggener. També hi ha en projecte la ubicació de càmeres a la plaça d’Espanya.

Les imatges dels dispositius es reben a la central de comunicacions de Policia municipal, al recinte de Cal Marcet. Des d’allà es detecten totes les incidències en temps real i s’envia la informació a les unitats que hi ha al territori, facilitant una actuació molt més ràpida davant de qualsevol situació. Les imatges queden enregistrades i s’acompanyen a les denúncies que es realitzin per les infraccions detectades. Val a dir que tots els emplaçaments i dispositius han estat autoritzats prèviament per la Comissió Nacional de Videovigilància.