PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

08
Febrer
2018

Més d’una vintena de vehicles de Policia Municipal ja porten desfibril·lador

Els efectius policials i altre personal municipal està rebent formació

Més d’una vintena de vehicles de Policia Municipal ja porten desfibril·lador

En el marc del procés impulsat per l’Ajuntament per consolidar Sabadell com a ciutat cardioprotegida, la Policia Municipal ha incorporat desfibril·ladors a més d’una vintena d’unitats mòbils. En concret, són 13 cotxes i 8 motos del cos local que ja disposen d’aquests aparells, que permeten actuar de manera immediata en cas d’aturada cardiorespiratòria. S’ha instal·lat també un nou dispositiu a la Prefectura de Can Marcet. Actualment, a més dels vehicles policials, gairebé una trentena d’equipaments municipals compten amb desfibril·lador.

Paral·lelament al procés d’ampliació de dispositius a tota la ciutat, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de formació i sensibilització relacionada amb l’ús dels aparells, que en primer lloc s’està impartint a professionals de diferents serveis municipals i efectius policials i que després es vol fer arribar al conjunt de la ciutadania.

Tal com ha explicat avui durant la presentació dels nous desfibril·ladors, el regidor de Salut, Ramon Vidal, 

dotar la Policia Municipal, com a equip de primera intervenció, ha estat una prioritat per a l’ajuntament. Ara ens plantegem el repte d’anar més enllà per sensibilitzar la ciutadania de cara a què, si és dona la circumstància, no ho dubti i utilitzi aquests aparells. Els desfibril·ladors automàtics no poden fer mal a ningú i el propi aparell indica què cal fer pas a pas. Volem que ningú tingui por a utilitzar aquests aparells i també, ens agradaria, que cada vegada siguin més persones que tinguin capacitació en reanimació cardiopulmonar.

Durant aquest 2018 i el 2019 s’instal·laran desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a diferents punts de la via pública, com a darrer pas per a fer de Sabadell una ciutat amb espais públics cardioprotegits.

Increment d’espais cardioprotegits

La incorporació de desfibril·ladors a les unitats mòbils de Policia Municipal i a la Prefectura de Can Marcet arriba després que, a finals de 2016, s’instal·lessin nous dispositius al Despatx Lluch, al Centre de Formació Cal Molins i la Casa de la Vila (edifici consistorial). Llavors, el fet que l’Ajuntament optés per comprar els desfibril·ladors que fins llavors s’utilitzaven en règim de lloguer a una desena d’equipaments municipals va permetre unes millors condicions i sumar a la xarxa tres equipaments més.

Durant el 2017, es van instal·lar dispositius als mercats municipals de La Creu Alta, Merinals, Campoamor i Torre-romeu, en el marc d’una iniciativa impulsada per l’Associació Barcelona Salut, l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, comptant amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Amb l’actuació, es va fer possible que la totalitat de mercats municipals es convertissin en espais cardioprotegits, atès que el Mercat Central ja comptava amb desfibril·lador.

Completen el mapa d’equipaments municipals cardioprotegits espais esportius com són els pavellons del Nord, de Gràcia, Cal Balsach i municipal d’Esports, el Complex Esportiu Sabadell Sud, la Pista Coberta d’Atletisme i, en època d’estiu, la Bassa i la resta de piscines municipals.