PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

03
Febrer
2015

Sabadell activa el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta

A causa del risc de nevades i atès que Protecció Civil de la Generalitat ha passat a Alerta el Pla NEUCAT per l'augment de la probabilitat que nevi aquesta matinada i demà matí al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, Sabadell ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal, també en fase d’alerta, i així ho ha comunicat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Així mateix, s’ha donat avís de la nova situació als membres del Comitè d’Emergències de l’Ajuntament.

De fet, al llarg de les darreres hores ja s’havia alertat els integrants del Comitè perquè estiguessin atents a l’evolució meteorològica i analitzessin la situació en el seu àmbit i aquesta mateixa tarda s’ha celebrat una reunió del Comitè a l’edifici consistorial. D’aquesta manera, s’ha pogut fer una anàlisi global per garantir que la ciutat tingui a punt tots els mecanismes per actuar en cas necessari. Entre les accions previstes s’ha activat el dispositiu per tenir llest el llançament de sal a la via pública en cas de gel o neu, s’ha alertat els serveis de Policia Municipal i Protecció Civil i també es contemplen actuacions adreçades a les persones sense sostre.

L’Ajuntament de Sabadell mantindrà informada la població a través dels mitjans de comunicació, web municipal i xarxes socials.

Segons la nova previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, podrà nevar durant la matinada i durant el matí de demà a les comarques del litoral i prelitoral del Camp de Tarragona i de Barcelona i també a les Terres de l'Ebre, especialment a les parts altes d'aquestes comarques. Durant la matinada la cota baixarà localment fins a nivell de mar. Les precipitacions seran localment en forma de ruixat i calabruix. 

Protecció Civil demana a la població que extremi la precaució en la mobilitat cap a centres de treball o docents i que prevegi un marge de temps superior a l'habitual per als desplaçaments, ja que pot ser que calgui netejar les vies si la neu agafa i s'acumula.

Cal dur cadenes a les zones on es prevegi acumulacions de neu, especialment a les zones altes dels àmbits afectats. En el moment de la nevada, si és abundant o acumula gruixos de neu, cal evitar la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i evitar el col·lapse. També, donada la baixada de temperatures, cal abrigar-se bé, especialment criatures i gent gran. 

D’altra banda, des del Servei Català del Trànsit es recomana seguir aquests consells viaris per evitar accidents en la circulació amb neu: 

  • Conduir amb suavitat i no frenar bruscament
  • Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments
  • Augmentar la distància de seguretat entre vehicles
  • Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles
  • No avançar si no és necessari
  • Portar les cadenes per si calen
  • Quan cauen els primers flocs de neu l’asfalt és molt lliscant, cal moderar la velocitat
  • Mantenir-se informat de l’estat del trànsit i les afectacions viàries al web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm, al compte de Twitter @transit o a les cròniques radiofòniques

Es recomana seguir en tot moment els avisos i les incidències més significatives derivades de la nevada al Twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat .

Així mateix, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades També recorda que cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb la bateria carregada, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit.

Categories Ajuntament, Policia Municipal, Salut, Serveis socials Tags acció social, ajuntament, Policia Municipal, salut, sostenibilitat