PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

05
Juny
2014

Sabadell millorarà les comunicacions amb els diversos cossos de seguretat i emergències gràcies a l’adhesió a la Xarxa Rescat

Avui l’alcalde, Joan Carles Sánchez, i el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, han signat el conveni d’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, han signat avui el conveni d’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya. Amb l’adhesió, la Policia Municipal de Sabadell, i en conseqüència la ciutat, veuran millorades les seves comunicacions en matèria de seguretat i emergències i, per tant, el seu servei a la ciutadania. I és que Rescat és una xarxa de radiocomunicacions mòbils que es caracteritza per l’ús eficient de la banda de freqüències, la possibilitat de comunicacions xifrades, la bona cobertura urbana i rural i les comunicacions entre grups independents i amb possibilitats de coordinació. La xarxa facilita tant la tasca de cada cos o col·lectiu per separat com l’actuació conjunta.

Tal i com ha explicat el conseller Espadaler

la xarxa Rescat permet posar en contacte a tots els agents implicats en una emergència i, per tant, ser més eficients i actuar de manera més diligent. Es tracta de millorar la gestió d’aquest tipus de situacions, atès que es treballa amb més garanties.

De la seva banda, l’alcalde Sánchez, considera que

amb la signatura de l’acord donem un pas endavant en la millora dels serveis públics. Rescat aporta un grau de fiabilitat major, per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d'emergència.

A diferència de la telefonia mòbil, Rescat pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions de seguretat, tant a nuclis de població com a la resta de territori rural.

La xarxa, a més, està especialment dissenyada perquè sigui robusta i fiable, sobretot en casos d'emergències, ja que no se satura per trucades de telèfons mòbils, té més cobertura que la telefonia mòbil convencional i disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric.

La signatura de l’acord, avui, arriba després que el Ple de l’Ajuntament del desembre aprovés el conveni de col·laboració. A l’acord, l’Ajuntament es compromet a adquirir els terminals homologats per la xarxa, per tal de garantir la compatibilitat dels equips amb els estàndards de la tecnologia Tetra i les especificacions marcades. El Ple municipal del mes de juny ha aprovat l’expedient del contracte de subministrament per implementar el sistema de comunicacions necessari a la Policia Municipal de Sabadell i el seu manteniment.

L’ús compartit de la Xarxa Rescat fa possible una millor operativitat dels mecanismes de comunicació del territori en el seu conjunt, una gestió més eficient i també més econòmica  i un manteniment més eficaç.

Característiques

La Xarxa Rescat està basada en Tetra, que és un estàndard europeu que permet diverses comunicacions simultànies en una mateixa zona i garanteix la seguretat i la confidencialitat en les transmissions de veu i dades, gràcies a la autenticació i el xifrat.

Entre les característiques de Rescat destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores, mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment, on són cadascuna de les unitats operatives.

L'Oficina de Coordinació de la Xarxa Rescat és qui s'encarrega de gestionar tots els aspectes relacionats amb el funcionament de la xarxa, tant pel que fa a infraestructures, com a usuaris o a manteniment d'equips terminals.

Categories Ajuntament, Policia Municipal Tags ajuntament, Policia Municipal, Xarxa Rescat de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya