PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

POLICIA

 

 
          

POLICIA

 

29
Març
2023

Sabadell superarà les 50 càmeres de videovigilància a l’espai públic

Sabadell superarà les 50 càmeres de videovigilància a l’espai públic

Els proper mesos, Sabadell superarà les 50 càmeres de videovigilància als carrers de diferents barris de la ciutat. Aquest mig centenar (sense comptar les de la Prefectura de Cal Marcet) quintuplica la desena de càmeres que hi havia ubicades al juny de 2019. Al llarg del mandat, s’ha anat incrementant el nombre d’aparells fins a arribar als 43 actuals, el que ha suposat una inversió propera als 200.000 euros. I properament se n’instal·laran més. D’aquesta manera, es continua avançant en prevenció i seguretat al conjunt d’espais públics.

Tal com ha comentat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“Sabadell és una ciutat segura però volem intensificar i complementar la vigilància les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Les càmeres són un element que incrementen la sensació de seguretat, que faciliten la tasca policial i paral·lelament actuen com a dissuasió de possibles comportaments incívics o delictes”.

Des de juny de 2019, s’han ubicat càmeres a Can Deu, Plaça Picasso/Espronceda, Can Roqueta, Torre-romeu, a la plaça del Primer de Maig de Can Puiggener, a la plaça d’Espanya i a l’Eix Macià. I a tota aquesta xarxa es sumaran properament nous aparells a la plaça del Pi, el Passeig de la Plaça Major i la plaça de la Creu de Barberà.

Les imatges de les càmeres arriben a la central de comandament de Policia Municipal i, a partir d’aquí, s’avalua la necessitat d’actuar i també s’enregistren les imatges. Així mateix, si cal, poden ser utilitzades com a prova en diligències judicials

Nou Centre de Comandament

Després de l’estiu es va posar en marxa a Cal Marcet el nou Centre de Comandament de la Policia Municipal, que permet detectar i gestionar de manera més ràpida i eficient les diferents incidències que es produeixin i, per tant, incrementar la seguretat a la ciutat. Dotat amb diverses tecnologies, el nou Centre ha comportat una inversió superior al milió d’euros.

Amb els nous espais es poden rebre millor les imatges del que està succeint als espais públics i gestionar en temps real la resposta davant d’un incident. Alhora s’hi pot donar una millor resposta a la ciutadania.

Categories Districtes, Policia Municipal Tags Càmeres de videovigilància, Seguretat